Víkendový tipy pre vás – Užite si posledné dni leta

2014-09-05 13:00:00 |   |    | 

V piatok, ako inak, sa opäť pozrieme na tipy na výlety u nás doma. Počasie sa nám vyjasnilo, takže víkend bude priam letný. Preto sa oplatí nezostať doma a vyraziť za kultúrnymi podujatiami a prírodnými krásami. Dromedár vás tam s radosťou pozýva.



 

Michalovce

 

Do Michaloviec sa tento víkend zbehnú všetci Michalovia a Michaely z blízkeho aj ďalekého okolia. Bude sa tu totiž konať podujatie Michalovce s Michalmi, kde sa účastníci pokúsia o slovenský rekord v počte týchto menovcov na jednom mieste.  Do programu sú zaradené aj hudobné predstavenia a rôzne súťaže.

 

Tatry

 

Pre gurmánov pripravili v Tatranskej Lomnici Food Fest 2014. Skvelé jedlo sa bude podávať celý víkend v Humno restaurant & Music pub. V programe budú ochutnávky jedál, súťaže šéfkuchárov, degustácie a taktiež rôzne vystúpenia v rámci kultúrneho programu.

 

Rusovce

 

V sobotu sa začne 16. ročník Rímskych hier. Návštevníci sa oboznámia s životom v starom Ríme. Predstaví sa im jedlo, pitie, zábava starých Rimanov a deti isto najviac potešia súboje gladiátorov. Gerulata je miesto, ktoré patrí k pamiatkam na zozname chránených pamiatok UNESCO, takže okrem zábavy sa návštevníci aj veľa dozvedia.

 

Bratislava

 

Na jazere Kuchajda sa tento víkend bude súťažiť. V súboji sa stretnú dračie lode, ktoré okrem svojej výstrednosti, budú musieť dokázať aj ich rýchlosť. Okrem lodí sa predvedú aj automobiloví veteráni a taktiež stredovekí bojovníci. Program doplní skvelá hudba v podobe Vaša Patejdla. Počas celého víkendu tiež budete môcť prispieť na charitu – výťažok pôjde na projekty Národného onkologického ústavu.

Do Starého mesta hlavného mesta zavítajú ľudové remeslá. Cez víkend sa budú konať Dni majstrov ÚĽUVu. 24. ročník bude tradične plný pôvodných remeselníkov, ktorí dokážu, že ich majstrovstvo ani rokmi nezaniká. K programu bude samozrejme patriť aj hudba  a tanec, takže sa bude na čo pozerať.

 

Modra

 

Prekrásnu keramiku si tento víkend obzriete v Modre, na 6. ročníku Slávnosti hliny. Predstavia sa tu majstri keramikári, kachliari aj tehlári. Odborný seminár budú sprevádzať kultúrne podujatia a samozrejme aj jarmok, kde si návštevníci budú môcť keramické výrobky zakúpiť. Pre deti budú pripravené ukážky výroby, tvorivé dielne a súťaže.

 

Trenčín

 

Tento víkend sa uskutoční tohtoročná posledná nočná prehliadka Trenčianskeho hradu. Návštevníkov čakajú strašidlá, pyrotechnické efekty, šermiarske boje a úžasná atmosféra. Program sa začína o 20:30 a 21:30. Vítaní sú všetci čo sa neboja a radi si pozrú zaujímavý výklad o dejinách hradu.

Zdroj: SITA, TASR, SACR

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa