Novinka v Bratislave: Orientácii turistov v meste majú pomôcť aktualizované mapy

2016-10-12 08:00:00 |   |    | 

Orientácia turistov v Bratislave má byť o čosi jednoduchšia. Bratislavská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) totiž v spolupráci s magistrátom hlavného mesta osadila v uliciach centra 24 aktualizovaných máp s popisom v dvoch jazykových mutáciách.



 

Zámerom bolo podľa predsedníčky predstavenstva BTB Alžbety Melicharovej zabezpečiť lepšiu orientáciu pre domácich, ako i zahraničných návštevníkov Bratislavy. "Pripravili sme aktualizovanú infomapu výrezu mesta s označením všetkých dôležitých bodov záujmu a vymenili ju na 24 miestach v centre a širšom centre mesta namiesto pôvodnej už nevyhovujúcej verzie," priblížila.

V aktualizovanej mape sú perokresbami zvýraznené najvýznamnejšie body záujmu, vstupné brány do mesta ako autobusová a železničná stanica, osobný prístav či letisko. Zároveň v nej návštevníci Bratislavy nájdu vyznačenú korunovačnú trasu, popis top atrakcií. Nachádzajú sa tu aj informácie o turistickej karte Bratislava City Card a či odkaz na mobilnú aplikáciu a webovú stránku o Bratislave. Okrem centra mesta zachytáva mapa aj bratislavské mestské časti, ktoré sú turistami často navštevované.

Aktualizované mapy sa nachádzajú napríklad na Kamennom námestí, Hlavnej stanici, Námestí SNP, Dunajskej ulici, pri budove Slovenského rozhlasu či pri hrade Devín. "Chceme v čo najkratšom čase umiestniť tieto mapy taktiež na ďalšie významné miesta a docieliť tak, aby sa turisti v Bratislave ľahšie orientovali a zároveň sa dozvedeli o miestach, ktoré by rozhodne pri svojej návšteve nemali vynechať," povedala Melicharová.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal tvrdí, že mesto služby v oblasti turizmu zlepšuje. "Klasickú ponuku propagácie Bratislavy rozšírila špeciálna edícia skladacích máp a informačno-propagačných brožúr s názvom Bratislava city guide. Každý návštevník má navyše možnosť stiahnuť si vynovenú aplikáciu Bratislava city, ktorá je plnohodnotným sprievodcom mestom," uviedol.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa