China Southern Airlines plánujú do roku 2035 viac ako zdvojnásobiť flotilu

2018-09-21 16:00:00 |   |    | 

Čínska letecká spoločnosť China Southern Airlines plánuje do roku 2035 viac ako zdvojnásobiť veľkosť svojej flotily na 2000 lietadiel. Skúma tiež možnosť spolupráce s nízkonákladovými dopravcami. Uviedol to generálny riaditeľ aerolínií Tchan Wan-keng na konferencii World Routes v Kuang-čou.



Najväčší čínsky letecký dopravca, z hľadiska počtu pasažierov, by tiež chcel v priebehu nasledujúcich troch rokov pridať nové linky do Južnej Ameriky. "Do roku 2020 bude z Číny odlietať zhruba 200 miliónov turistov. To nám poskytuje veľa príležitostí na rozvoj," vyhlásil Tchan Wan-keng. China Southern Airlines by chceli mať vo flotile 1000 lietadiel do roku 2020 a do roku 2035 zvýšiť ich počet na 2000. Na konci júna 2018 mala letecká spoločnosť vo svojej flotile 786 osobných a nákladných lietadiel.

Podľa slov generálneho riaditeľa China Southern Airlines hľadajú spôsoby, ako sa vyrovnať s rastúcim počtom rozpočtových dopravcov, najmä v Číne a juhovýchodnej Ázii, kde súťažia o podiel na trhu. "Všetky veľké letecké spoločnosti potrebujú partnerov a hľadáme možnosť, ako vytvoriť viac spoločných podnikov," povedal a dodal, že aerolínie zvažujú spoluprácu s nízkonákladovými dopravcami.

Čínske letecké spoločnosti vrátane hlavných konkurentov ako sú Air China a China Eastern Airlines agresívne rozširujú svoje flotily a otvárajú nové trasy v reakcii na rastúci dopyt po leteckej doprave v krajine. Počty cestujúcich však v súčasnosti klesajú na niektorých trasách v dôsledku silnejšej konkurencie a vyššej kapacity. Americký výrobca lietadiel Boeing minulý týždeň predpovedal, že čínske letecké spoločnosti kúpia 7690 nových lietadiel v priebehu nasledujúcich dvoch desaťročí.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: China Southern Airlines
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa