Arnold Schwarzenegger nepreclil luxusné hodinky, zadržali ho colníci

2024-01-18 09:30:00 |   |    | 

Obrovský trapas. Herca a bývalého politika Arnolda Schwarzeneggera v stredu zadržali colníci na letisku v nemeckom Mníchove, pretože po prílete nenahlásil na preclenie luxusné hodinky.



 

Zadržanie herca potvrdil hovorca mníchovského colného úradu. "Sedí u nás, to je pravda," povedal hovorca colného úradu. Proti 76-ročnému hercovi, ktorý sa najviac preslávil rolou zabijackeho kyborga Terminátora, sa začalo konanie kvôli daňovému deliktu. Na prípad upozornil nemecký bulvárny denník Bild, ktorý napísal, že "Arnie" bol medzitým okolo 16:45 opäť prepustený.

Podľa Bildu bol Schwarzenegger zadržiavaný zhruba tri hodiny po tom, čo o 13:45 pristál na mníchovskom letisku stroj z Los Angeles. Server denníka Bild tiež ukázal fotografiu hollywoodskej hviezdy s dvoma colníkmi. Podľa colného úradu Schwarzenegger nenahlásil drahé luxusné hodinky, ktoré mali zostať v EÚ. "Ak tovar zostáva v EÚ, je potrebné ho precliť a zaplatiť dane. To platí pre každého," uviedol hovorca colnej správy v Mníchove Thomas Meister.

Schwarzenegger bol podľa Bildu na ceste do rakúskeho Kitzbühelu, a to kvôli štvrtkovej charitatívnej aukcii konanej v rámci Svetového klimatického summitu. Herec chce neskôr navštíviť aj lyžiarske preteky na slávnom Hahnenkamme.

Hodnotu dotyčných hodiniek švajčiarskej luxusnej značky Audemars Piguet odhaduje sám Schwarzenegger na 20.000 eur. Firma ich vyrobila špeciálne pre neho. Bild zistil, že úrady hodnotu odhadli na 26.000 eur a majiteľovi vymerali pokutu 35.000 eur.

Podľa informácií Bildu colníci Schwarzeneggera vyzvali na otvorenie tašiek. Išlo údajne o kontrolu bez konkrétneho popudu a bez podozrenia. Nasledoval dôkladný výsluch, pri ktorom sa colníci slávneho cestujúceho pýtali aj na veľmi osobné veci, vrátane toho, aká je výška jeho majetku. Herec podľa Bildu do prípadu zapojil svojich právnikov.

"Arnie" bol ochotný požadovanú sumu uhradiť svojou kreditnou kartou. To mu však nebolo umožnené, hoci má nastavený neobmedzený limit, pokračuje Bild. Polovica colných poplatkov totiž musí byť v Nemecku uhradená v hotovosti. Lenže 17.500 eur pri sebe Schwarzenegger práve nemal.

Schwarzeneggera nakoniec jeden z colníkov odprevadil do banky. Jeho partnerka Heather Milliganová, ktorá ho na ceste z Los Angeles do Kitzbühelu sprevádza, s nimi ísť nesmela. "To je problém, ktorým je Nemecko choré. Pre stromy tu nevidia les," povedal "Terminátor" Bildu. Colníkom vraj vysvetľoval, že hodinky majú byť vydražené v dobročinnej aukcii, ale nepomohlo to.

Arnold Schwarzenegger (76) sa narodil 30. júla 1947 v štajerskej dedine Thal. Do Ameriky odišiel v roku 1968, aby sa presadil v kulturistike. V tomto športe získal viacero vrcholných ocenení, neskôr uspel ako herec akčných filmov a komédií. V roku 1983 získal americké občianstvo a v rokoch 2003-2011 bol guvernérom amerického štátu Kalifornia. V súčasnosti sa angažuje v oblasti ochrany klímy.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR, ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa