Malawi v snahe posilniť cestovný ruch ruší víza pre 79 krajín

2024-02-10 10:00:00 |   |    | 

Malawi zrušilo v snahe posilniť cestovný ruch vízovú povinnosť pre cestujúcich z dovedna 79 krajín. Oznámil to v piatok v tamojšom parlamente prezident tejto juhoafrickej krajiny Lazarus Chakwera, píše TASR podľa agentúry AFP.



Turizmus je v tejto chudobnej krajine po tabaku a čaji tretím najväčším zdrojom príjmov zo zahraničia, podľa Chakweru však napriek tomu nenapĺňa svoj potenciál. "Hlavným z faktorov, ktoré k tomu prispievajú, je dostupnosť našej krajiny, a preto sme zaviedli program bezvízového styku," povedal prezident.

Medzi krajinami, ktorých sa zrušenie vízovej povinnosti dotkne, figurujú Spojené štáty, Veľká Británia, Francúzsko, Čína, Rusko a tiež členovia Juhoafrického rozvojového spoločenstva (SADC).

Malawijská ministerka cestovného ruchu Vera Kamtukuleová agentúre AFP povedala, že práve zložité vízové požiadavky brzdili v tomto smere potenciál krajiny a vyvolávali tiež sťažnosti.

"Našou stratégiou je prilákať investície do poľnohospodárstva, cestovného ruchu a ťažby," povedala Kamtukuleová. Zrušením vízovej povinnosti pre svoje v tomto smere "kľúčové trhy" podľa nej krajina dáva najavo, že je otvorená voči podnikaniu.

Vnútrozemský africký štát je domovom množstva divokej zveri vrátane slonov, hrochov či krokodílov. Leží v ňom aj časť jazera Malawi, tretieho najväčšieho afrického sladkovodného jazera, ktoré sa nachádza aj na zozname svetovéh kultúrneho dedičstva UNESCO.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa