NA MORI Výletná loď Ocean Dream v karanténe

2009-06-18 11:00:00 |   |    | 

KARIBIK/ video - Španielska cestovná kancelária Pullmantur včera oznámila, že dve karibské krajiny nedovolili zakotviť jej výletnej lodi zo strachu pred prasacou chrípkou medzi členmi posádky. Venezuela dala loď Ocean Dream do karantény.



Kancelária uviedla, že jej výletnej lodi Ocean Dream dnes odmietli dať povolenie na zakotvenie v Grenade a na Barbadose po tom, čo kapitán plavidla informoval úrady o výskyte chrípkových príznakov medzi členmi posádky.
     
Spoločnosť Pullmantur neskôr oznámila, že traja členovia posádky mali pozitívne testy na chrípku typu A(H1N1). Ďalších 11 zamestnancov na lodi má príznaky chrípky.
      
Plavba mala trvať deväť dní a začala sa v Arube pri pobreží Venezuely. Hovorkyňa Pullmanturu spresnila, že plavidlo teraz smeruje do ďalšieho, bližšie neuvedeného prístavu a spoločnosť zariaďuje návrat pasažierov do ich pôvodných prístavov, v ktorých nastúpili na výletnú loď.

 

Venezuela dala loď Ocean Dream do karantény

 

Venezuela dala do karantény pasažierov a posádku španielskej výletnej lode pre obavy z vypuknutia prasacej chrípky na palube. Ako informoval predstaviteľ venezuelského ministerstva zahraničia Jorge Alchaer, 1219 pasažierov a 460 členov posádky musí zostať na palube 10 dní, kým budú ukončené testy posádky.

Výletná loď Ocean Dream zakotvila na populárnom venezuelskom ostrove Margarita.

Vo Venezuele zatiaľ potvrdili 59 prípadov prasacej chrípky, nezaznamenali však žiadne obete na životoch

 

Španielska spoločnosť Pullmantur vlastniaca v súčasnoti 6 lodí, začala organizovať okružné plavby koncom 90. rokov. Jej myšlienkou bolo, ponúknuť plavby širšiemu okruhu ľudí a zotrieť tradičnú predstavu o drahých a len pre elitu určených lodiach. Je to jediná spoločnosť, ktorá má na lodiach "All inclusive" systém. S touto spoločnosťou môžete objaviť čaro Stredozemného mora, Severnej Európy a Karibiku.Výhodou môžu byť charterové lety, ktoré Pullmantur ponúka k svojim plavbám, keďže vlastnia tri lietadlá Boeing 747-400 a jeden 747-300. Tým sa plavba po Karibiku stáva dostupná naozaj každému. V novembri 2006 kúpila spoločnosť Royal Caribbean Cruise Line spoločnosť Pullmantur a jej pobočky, čo  umožnilo spoločnosti Pullmantur najväčší rozvoj a rast.

 

 Zdroj/autor: ap,tasr,sita,drom

VIDEO 0cean Dream



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: wikipedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa