AUTOM Víkendové zápchy

2009-06-26 09:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO/POĽSKO/ČESKO - Nasledujúci víkend prinesie množstvo dopravných problémov, spôsobených autami presúvajúcami sa na prázdniny a dovolenky.



Rakúsky automobilový klub (ARBÖ) varuje pred komplikáciami v doprave počas víkendu. V nemeckých spolkových krajinách Brémy, Sasko, Dolné Sasko, Sasko-Anhaltsko a Durínsko sa začnú letné prázdniny. Odborníci na dopravu počítajú predovšetkým v sobotu na hlavných trasách v západnom Rakúsku s dlhými čakacími dobami a zápchami.

     
Na Tauernskej diaľnici (A10) by mali vodiči počítať so zápchami a čakaním pred Katschbergským a Tauernským tunelom. Ďalšie kritické miesta budú v Tirolsku na mýtnici Schönberg na Brennerskej diaľnici (A13). Zdržanie podľa ARBÖ hrozí aj vo Fernskom priesmyku na ceste B179.
     

Vodiči, ktorí cestujú do Poľska, musia počítať takisto s komplikáciami na cestách.Opravujú sa hlavné cesty v celej krajine, uzavretých je niekoľko trás blízko hraníc so SR i ČR. Leto chcú využiť stavbári na vybudovanie nových úsekov diaľníc a rýchlostných komunikácií, aby Poľsko bolo pripravené v roku 2012 na fanúšikov, ktorí prídu na európsky futbalový šampionát. Viac na stránke riaditeľstva ciest a diaľníc  www.gddkia.gov.pol


Hasiči varujú pre možnými komplikáciami na cestách, kde sa odstraňujú následky povodní a záplav s ktorými zápasí juh Poľska. Tradičné zápchy čaká polícia v piatok a sobotu na smere z Krakova do Zakopaného, obľúbeným centrom poľských Tatier.

 

Zdroj/autor: čtk,arbo,mzvcr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa