KATASTROFY Británia pod snehom

2010-01-07 14:30:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Život v Británii ďalší deň ochromuje mazivé počasie, kvôli ktorému je paralyzovaná železničná, cestná i letecká doprava a uzavreté stovky škôl.



Otvorené sú síce všetky veľké letiská, ale meškanie a rušenie liniek i dnes postihuje spojenia s ostatnou Európou. Na dve hodiny bol zablokovaný aj vlak Eurostar v tuneli pod Lamanšským prieplavom.

Druhé najrušnejšie britské letisko v Gatwicku pri Londýne dnes obnovilo prevádzku, ale napríklad spoločnosť EasyJet aj dnes zrušila 70 liniek.

Letisko Heathrow a Luton fungujú takisto, ale predpokladajú aj naďalej meškania. Kompetentní varujú a odporúčajú cestujúcim, aby sa dopredu informovali o aktuálnej situácii a počítali so zdržaním aj pri ceste na letisko.

Teplota v Británii v noci klesla pri Manchestri a Oxforde až na výnimočných mínus 18 stupňov Celsia. Viac ako 25 tisíc domácností zostalo kvôli počasiu bez elektriny v grófstvach Hampshire, Sussex, Kent a Surrey.

Zima paralizuje aj britské školy. V stredu bolo po celej krajine uzavretých asi 10 tisíc škôl a podobná situácia sa očakáva aj dnes.

Meteorológovia ohlásili ďalšie snežie na východe Anglicka a pokračovanie mrazivého počasia najmenej ďalší deň.


 

Zdroj/autor: čtk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 15. máj. 2024. Meniny má Žofia, Sofia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa