NA LYŽIACH Čo sa nosí na svahu

2010-01-18 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Dobre lyžovať, ale aj na lyžiach dobre vyzerať, je snahou a cieľom viacerých milovníkov zimných športov na slovenských svahoch.



Stále viac lyžiarov neváha investovať stovky eur do športového zimného oblečenia. Na kopcoch tak je možné vidieť pestrofarebné značkové kombinézy zladené s farbou lyží či nápadité čiapky s čertovskými rohmi či farebnými parochňami. Vyplýva to z vyjadrení zástupcov viacerých lyžiarskych stredísk.

   
"Lyžiari chodia veľmi pekne oblečení. Na hlavách majú čiapky rôznych tvarov. Ľuďom záleží na tom ako vyzerajú a chcú sa na svahoch ukázať," zhodnotila marketingová manažérka spoločnosti Park Snow Lenka Maťašovská. Spoločnosť prevádzkuje zjazdovky pri Štrbskom Plese, na Donovaloch a Veľkej Rači. Najväčším hitom sezóny sú vraj čiapky s rôznofarebnými vlasmi, klobúky či pokrývky hlavy pripomínajúce sobie rohy, mačky alebo psov.
   
O módu na svahoch dbajú vraj tradične viac ženy než muži. Sledovanie módnych trendov medzi lyžiarmi potvrdila aj Katarína Šarafinová, ktorá je hovorkyňou stredísk Jasná - Nízke Tatry a Vysoké Tatry - Tatranská Lomnica. "Ženy ladia oblečenie do jednej farby s tým, že jedna farba je výraznejšia a druhá je doplnková. Sledujú trendy aj značky," poznamenala. Výnimkou nie sú ani pekne nalíčené ženy, dodala.
   
Obe zástupkyne zimných stredísk sa zhodli, že nežnejšie pohlavie sa snaží do snehu vyštafírovať aj svoje ratolesti.
   
V kakofónii farieb vraj najviac vynikajú freestyloví lyžiari a snoubordisti. "Nosia výrazné pastelové až krikľavé farby," tvrdila Šarafínová.
Šarafínová pripustila, že niektorí lyžiari dbajú na kopci viac o svoj vzhľad než o samotné lyžovanie. "Mnohí to skôr berú ako seba prezentáciu. Urobia dve jazdy a zvyšok dňa strávia popíjaním teplých drinkov v apres ski baroch," tvrdila.
   
Vidieť lyžiara v skromnejšom oblečení je podľa oboch zástupkýň stredísk už skôr výnimočné. Zriedkavé na svahoch sú už vraj aj klasické rovné lyže. Šarafínová sa domnieva, že dôvodom rastúcej módy a kvalitnejšej lyžiarskej výzbroje je okrem iného aj zlepšenie životnej úrovne a finančných príjmov Slovákov.
   

 

Zdroj/autor:parksnow,jasna,čtk,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 9. máj. 2024. Meniny má Roland.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa