KNIHA Miláno do vrecka

2010-09-30 21:00:00 |   |    | 

Vydavateľstvo Lonely Planet/ Svojtka & comp. prináša skvelého sprievodcu po talianskom Miláne. Poslúži tým, ktorí prichádzajú do druhého najväčšieho talianskeho mesta iba za nákupmi a zábavou, ale aj tým, ktorí hľadajú históriu a kultúru...



Miláno je hlavné mesto provincie Miláno a nachádza sa na severe Talianska v oblasti Lombardia.

Všetky jeho najväčšie banky a najdôležitejšia burza v Taliansku robia z Milána obrovské ekonomické centrum. Miláno patrí k najbohatším mestám v Európskej únii.

Môžete tam však vidieť aj umelecké pamiatky, ako sú napríklad Castello Sforzesco, Poslednú večeru od Leonarda da Vinciho, Galériu Viktora Emanuela II., svetovo preslávené operné divadlo La Scala alebo sa iba prechádzať medzi obchodmi v módnej štvrti, kde majú svoje butiky preslávení návrhári.

V Miláne sídli veľa módnych firiem, známa je hlavne ulica via Montenapoleone. Nachádza sa tu najvyššia výšková budova v Taliansku známa ako Mrakodrap Pirelli.

Samotné mesto má asi 1,3 milióna obyvateľov. Spolu so sprievodcom Miláno do vrecka odhalíte v sebe módneho návrhára v zlatom Quade, nabažíte sa ustríc a cícerového kuskusu za cenu jedného aperitívu a budete obdivovať štíhle architektonické línie a drahé umelecké diela vo Villa Necchi-Campiglio.

S týmto sprievocom zistíte, kde si môžete kúpiť bezchybné slnečné okuliare zo sedemdesiatych rokov (v Mercatore Antoquario di Navigli), ako sa naučiť rozoznávať divizionistov od futuristov na súčasnej umeleckej scéne a môžete vzdať hold veľkosti a úžitku v dizajnovom múzeu v Triennale.

 

Miláno do vrecka

Vydavateľ: Lonely Planet/ Svojtka & comp. SK

Počet strán: 200
Väzba: brožovaná
Jazyk: slovenský
Rok: 2010
Cena: 9,20 EUR

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa