ČESKO Safari v zoo Dvůr Králové

2010-08-01 09:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA/ video - Zoologická záhrada v meste Dvůr Králové otvorila počas víkendu areál voľných výbehov safari, v ktorom môžete pozorovať zvieratá z otvorených dvojposchodových autobusov. Vo výbehoch je približne dvesto zvierat.



V safari, ktoré autobus prechádza po štvorkilometrovej trase, tvorí najväčšie stádo niekoľko desiatok vodušiek červených (stredne veľkých antilôp). Najväčšími zvieratami safari sú takmer tonové antilopy losie. Vidieť ďalej môžete aj antilopy konské, pakone modré a bielochvosté, oslov somálskych či mohutné jedince afrických kráv watusi.

Sprievodcov návštevníkom počas asi dvadsaťminútovej prehliadky robia vyškolení vodiči autobusov.

Ak chce niekto mať safari len pre seba, bude si môcť od 1. mája objednať podvečernú jazdu terénnym vozom priamo medzi zvieratami. Dospelého takáto asi hodinová jazda bude stáť 800 korún, deti od 6 do 15 rokov zaplatia 600 korún.

Otvorením safari zoo zároveň zahájila hlavnú letnú sezónu. Opäť napríklad začnú i tradičné prednášky ošetrovateľov o zvieratách priamo pri ich výbehoch. Základné vstupné, v ktorom je zahrnutá aj jazda po safari, stojí dospelého v letnej sezóne 160 korún. Rodinné vstupné je 470 korún.

 

Dvorská zoo, ktorá patrí do okresu Hradec Králové, sa zameriava najmä na veľkých cicavcov z Afriky, celkovo chová cez 2 400 zvierat. Patrí k turisticky najviac navštevovaným zariadeniam v regióne. Ročne jej bránami prejde cez pol milióna ľudí.

 

 

 

Zoo Dvůr Králové
Štefánikova 1029
544 01 Dvůr Králové nad Labem
Tel.: +420 499 329 515
E-mail:
info@zoodvurkralove.cz

 

Zdroj/autor: čtk, zoodvurkralove, drom

VIDEO Safari - ZOO Dvůr Králové



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.5/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa