ZA NÁKUPMI Týždeň módy v Paríži

2010-09-29 14:00:00 |   |    | 

FRANCÚZSKO - Vo francúzskej metropole včera začali prehliadky dámskej modelovej konfekcie na jar a leto 2011 (Paris Fashion Week - Ready-to-wear), ktoré sľubujú "mnohé nádherné zážitky"...



Hlavná pozornosť sa vraj sústredí na štyri módne salóny, ktorých tvorbe v posledných rokoch dodali novú dynamiku noví talentovaní návrhári. Ide o chýrne značky Céline, Balmain, Balenciaga a Givenchy.

Okrem nich sa ale predstavia aj mnohí ďalší – za deväť dní sa uskutoční 91 oficiálnych prehliadok a ďalšie sú na programe mimo oficiálneho kalendára.

Včerajší prvý deň bol v súlade s tradíciou venovaný mladým tvorcom, ako je londýnske duo Aganovich alebo v Belgicku narodený Anthony Vaccarello. Po dlhej prestávke sa však znovu na týchto prehliadkach ukáže tiež už osemdesiatosemročný Pierre Cardin.

Zvláštnu pozornosť vzbudzujú aj prvé prehliadky Sarah Burton vo farbách salónu Alexander McQueen, ktorého zakladateľ spáchal tento rok samovraždu, a Gilesa Deacona vo farbách spoločnosti Ungaro.

Naopak, derniéru si v službách presláveného parížskeho salónu Hermes odkrúti Jean Paul Gaultier, na ktorého miesto už bol menovaný Christophe Lemaire, ktorý bol doposiaľ u firmy Lacoste.

Počas prehliadok oslávi salón Kenzo svoje štyridsiatiny (prehliadkou v Cirque d'hiver/Zimnom cirkuse), rovnako štyridsať rokov tvorby oslávi aj Roberto Cavalli a už 90 rokov módny magazín Vogue.

Posledné prehliadky sa majú uskutočniť 6. októbra, kedy sa predstavia okrem iného Hermes, Vuitton, Miu Miu a Prada.

 

Milé cestovateľky, ak ste nestihli módny týždeň v New Yorku a máte stále chuť niekam vyraziť nielen za nákupmi, tu je vaša šanca. Navyše, tento fashion week bude iste výnimočný, veď oslava naraz troch výročí, to sa nevidí len tak. Preto si nezabudnite so sebou vziať aj foťák či videokameru a všetko zdokumentovať, aby vám zostali zachytené krásne spomienky a o nič ste tak neprišli.  

 

 

Zdroj/autor: afp, čtk, janqa, drom

VIDEO Paris Haute Couture Fashion Week 2010/11



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ap/sita/Christophe Ena

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa