NA KRÍDLACH Ryanair chce zakázať štrajky

2010-10-06 09:00:00 |   |    | 

ÍRSKO/ BELGICKO – Nízkonákladové aerolínie Ryanair ústami svojho šéfa O´Learyho vyzvali Brusel, aby ľuďom v základných službách leteckej prepravy, odobral práva na štrajk. Ďalšie Boeing-y najbližšie dva roky spoločnosť kupovať nebude.



K hospodárskemu oživeniu sa Michael O'Leary vyjadril včera v Bruseli skepticky:“ Práve teraz sme na dne cyklu. Pokles ekonomiky donútilo mnoho aerolínií zoštíhliť letecký park a tak sa naplnil park s použitými lietadlami. Ryanair je príliš veľký podnik na to, aby kupoval stroje z druhej ruky.“ V roku 2013 rozšíri svoj park o 300 lietadiel a do konca roka 2015 celkovo o 450 kusov.

Tohtoročné štrajky v Belgicku, Francúzsku a Španielsku donútili Ryanair zrušiť 1400 letov, ďalších 12 tisíc doletelo s meškaním, čím narušili cestu 2,5 miliónom cestujúcich.

To sa musí zastaviť.“, tvrdí O'Leary. Ďalej vyzval Európsku komisiu, aby si vzala príklad zo Spojených štátov, kde ľudia v riadení leteckej prevádzky štrajkovať nesmú.

Je smiešne, že belgickí, francúzski a španielski dispečeri môžu opakovane štrajkovať bez akejkoľvek finančnej pokuty, zatiaľ čo dotknuté aerolínie, musia náklady týchto zbytočných výpadkov zaplatiť,“ dodal O'Leary.

 
Ryanair odhaduje že tohto roku  prepraví 73,5 milióna cestujúcich oproti 65,5 miliónom z minulého roka. Hranicu 100 miliónov ceujúcich chce dosiahnuť do roku 2015.

Spoločnosť Ryanair je v súčasnosti najväčšou diskontnou leteckou spoločnosťou v Európe a jedným z najväčších prepravcov podľa počtu cestujúcich.

 

Zdroj/autor: ap,ryanair,čtk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa