VÍKEND Múzea a galérie zadarmo

2008-04-17 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - V piatok 18.4. si návštevníci múzeí a galérii, ktoré sú v pôsobnosti Trnavského kraja, budú môcť bezplatne pozrieť až štyridsaťšesť expozícií a výstav.



Trnavský samosprávny kraj sa chystá práve na Svetový deň kultúrneho dedičstva sprístupniť kultúru čo najširšej verejnosti a najmä mladým. Pre záujemcov budú sprístupnené výstavy v šiestich múzeách a dvoch galériách.

Napríklad v Záhorskom múzeu v Skalici je vo výstavných priestoroch inštalovaná výstava s názvom Móda našich babičiek. A okrem expozície je tu pripravený hudobný program, v ktorom vystúpi Dámsky klub Harmónia. Ďalej možno navštíviť Západoslovenské múzeum v Trnave, Vojenské historické alebo Balneologické múzeum v Piešťanoch, Záhorskú galériu v Senici, Žitnoostrovné múzeum v Dunajskej Strede či Vlastivedné múzea v HlohovciGalante.

Svetový deň kultúrneho dedičstva, známy aj ako Medzinárodný deň pamiatok a sídiel, sa oslavuje od roku 1984. Vznikol na podnet Medzinárodnej rady pre pamiatky a sídla – ICOMOS na sympóziu v 1982 a o rok neskôr ho schválilo UNESCO. Od ustanovenia si tento deň pripomínali význam ochrany pamiatok a historických sídiel aj v bývalom Československu, v tejto tradícii pokračuje aj Slovenská republika.

Zdroj/autor: i-news, muzeum, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa