Oboznámte sa s Mauríciom – Exotickým ostrovom pripomínajúcim raj

2015-09-16 08:00:00 |   |    | 

Asi 17 hodín lietadlom je vzdialená dovolenka v raji uprostred Indického oceánu. Maurícius nie je síce veľký ostrov, no o to viac exotiky ponúka.



 

Maurícius je vulkanický ostrov, ktorý sa nachádza asi 900 km od Madagaskaru a asi 5000 km od západného pobrežia Austrálie. Od roku 1992 je to demokratická republika. Očkovanie ani vízum pre vstup do krajiny nepotrebujete. Stačí vám len platný cestovný pas. Časový posun oproti Slovensku je +2 hodiny, v období letného času +3 hodiny. Platí sa tu maurícijskou rupiou. Dohovoríte sa anglicky a francúzsky. A jazdí sa tu vľavo.

 

Maurícius nie sú len biele pláže

 

Maurícius je naozaj pre každého. Ponúka vyžitie pre všetkých milovníkov krásnej prírody, priezračného mora, bielych pláží, športu a dobrodružstva. Okrem pláží a oceánu ponúka dovolenka na Mauríciu oveľa viac. Ostrov je priam nabitý historickými pamiatkami, miestnou kultúrou a prírodnými unikátmi. Čarovnú atmosféru ostrova plnými dúškami nasiaknete medzi vrúcnymi a priateľskými miestnymi obyvateľmi.

 

Kúpať sa dá po celý rok

 

Na Mauríciu sa vykúpete za každého počasia. Teplota mora pri pobreží Maurícia sa pohybuje od 23°C v zimnom období až po 28°C  v letnom období. Nebojte sa  preto prežiť dovolenku na Mauríciu kedykoľvek počas roka.

 

Kedy na Maurícius

 

Ostrov Maurícius leží v juhozápadnej oblasti Indického oceánu. Tropické podnebie je ovplyvnené juhovýchodnými pasátovými vetrami. Počasie je po celý rok teplé a príjemné.Stretneme sa tu s dvomi ročnými obdobiami: letným a zimným. Leto trvá od novembra do apríla. Počasie je v týchto mesiacoch horúce s vysokou vlhkosťou vzduchu (75-90%). Teploty v lete sa pohybujú okolo 30°C cez deň a 20-22°C v noci. Za najteplejší mesiac sa považuje február. Dni sú dlhé, slnko vychádza o 5:30 a zapadá o 19 hod.„Zimné“ obdobie je v mesiacoch máj až október. Teploty sú príjemnejšie a vlhkosť vzduchu nižšia. Teploty dosahujú cca 25°C cez deň a 16-18°C v noci. Za najchladnejší mesiac sa považuje júl. Dni sú o niečo kratšie, slnko vychádza o 6:45 a zapadá o 17:45 hod.

Medzi novembrom a februárom postihujú Maurícius okolité cyklóny, ktoré sú spôsobené silnými vetrami a dažďami nad Indickým oceánom. Málokedy je však zasiahnutý priamo ostrov. Dôsledkom týchto cyklónov v okolí ostrova sú časté búrky.

Na Mauríciu však môže pršať kedykoľvek. Obdobie dažďov sa nedá jednoznačne určiť. Najviac zrážok spadne v období medzi augustom a decembrom. Avšak napríklad centrálny Maurícius je najviac ovplyvnený obdobím dažďov v januári a vo februári. Na ostrove sú vytvorené mikroklímy a tak zatiaľ čo na južnom pobreží prší, o 20 km severnejšie môže svietiť slnko.

Za teplejšie a suchšie sú všeobecne považované západné a severné pobrežie ostrova. Najlepšie podmienky pre potápanie sú od decembra do marca. Západné pobrežie je v období od júna do augusta ako stvorené pre surfistov.

Sen o luxusnej dovolenke za ekonomickú cenu si môžete splniť práve na Mauríciu. Nechajte sa zlákať krásami tohto ostrova a vyberte si z ponuky cestovnej kancelárie FIRO-tour.

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: FIRO-tour

Hodnotenie článku:
4.3/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa