Rakúsko je ako stvorené na jesennú turistiku: Týchto päť trás vás rozhodne nadchne

2023-09-25 08:30:00 |   |    | 

Najkrajšiu prírodu v susedných krajinách nájdeme jednoznačne v Rakúsku. Tunajšie Alpy, ale aj iné lokality ponúkajú množstvo turistických trás, kde nájdete tipy pre rodiny s deťmi, pre sviatočných turistov, ale aj náročnejšie ferraty pre tých najskúsenejších. Navyše počas jesene sú takéto vychádzky najkrajšie, keď príroda okolo vás hrá všetkými farbami.



 

Schneeberg

Tento vrch je veľmi obľúbený medzi Viedenčanmi. Dokonca aj z rakúskej metropoly je totiž vidieť jeho končiar, ktorý až do neskorej jari ho pokrýva sneh. Odtiaľ dostal aj svoje pomenovanie, ktoré v preklade znamená „snežný vrch“. Zo Slovenska sa k nemu dostanete do dvoch hodín. Túra na vrchol tohto kopca je prístupná celoročne. Ak máte dobrú výbavu, zdoláte ju aj v zime. Počas jesene však pochopiteľne ponúka tie najkrajšie vyhliadky. Na Schneeberg vedie niekoľko turistických chodníkov. Dokonca ak máte v skupine ľudí, ktorí si netrúfnu na túru, môžu sa vyviezť hore lanovkou. V závislosti od jednej z dvadsiatich zvolených trás trvá výstup 4 až 6 hodín. Stúpanie je stredne náročné, ale zvládnu ho aj deti v školskom veku. Na vrchole je od veľkého kríža nádherný výhľad na celé okolie.

 

Peilstein

Táto vápencová skalná hradba sa nachádza 120 kilometrov od Bratislavy. Ide o veľmi obľúbené miesto fotografov, pretože vysoké bralo a skalné veže ponúkajú krásne scenérie. Taktiež je to vyhľadávaná oblasť medzi milovníkmi lezenia. Na vrchol hradby vedie takmer sto možných ciest, ktoré si môžu horolezci určiť podľa svojich schopností. Ak máte chuť len na krátku prechádzku, tak z parkoviska k hlavnej skalnej veži sa dostanete do pol hodiny. Pokiaľ si to tam chcete obzrieť, môžete sa poprechádzať aj popri skalách a užijete si tak atmosféru tohto miesta. Treťou možnosťou je zdolanie tunajšej ferraty, ktorá má obťažnosť A a B.

 

Hohe Wand

Prírodný park Hohe Wand je ako stvorený na jesenné potulky. Nachádza sa 140 kilometrov od Bratislavy a môžete sa tam vrátiť hneď niekoľkokrát, aby ste si užili všetky možnosti tohto miesta. Vápencová hora neďaleko Viedne ponúka niekoľko zaujímavých trás. Pre tých najskúsenejších je tu opäť ferrata, počas ktorej budete liezť aj po skalách. Rozdeľuje sa do niekoľkých úsekov a niektoré z nich majú väčšiu obťažnosť. Okrem nich sa môžete vybrať na ľahšiu túru na Skywalk. Z tejto vyhliadky budete mať úžasný pohľad na celý región. Zaujímavý je tiež skalný chodník, ktorý vedie priamo popri brale. V Hohe Wand nájdete aj 18-metrov vysokú rozhľadňu, ktorá ponúka ten najkrajší výhľad. Neďaleko nej sa navyše nachádza horská chata, pri ktorej je ihrisko, takže je to ideálna voľba na výlet s menšími deťmi.

 

Telfer Wiesen

Prírodná rezervácia Telfer Wiesen sa nachádza v Tirolsku. V tomto regióne nájdete jednu jednoduchšiu turistickú trasu. Meria síce takmer šesť kilometrov, ale tento chodník má len veľmi mierne prevýšenie. Navyše je prispôsobený tak, že po ňom môžete prejsť aj kočíkom. Preto ak hľadáte možnosť príjemnej jesennej prechádzky, toto miesto je na ňu ako stvorené. Pomalším tempom ju prejdete približne za dve hodiny. Práve na tomto mieste najviac vynikne jesenná príroda, ktorá hrá všetkými farbami. Keďže sa táto oblasť nachádza neďaleko Innsbrucku, ideálne je spojiť ju aj s výletom do okolitých miest.

 

Okruh okolo Venet

Hora Venet je taktiež súčasťou Tirolska. Okolo kopca vedie okruh strednej obtiažnosti, ktorý zdoláte za približne šesť hodín. Turistická trasa je obľúbená najmä kvôli nádherným vyhliadkam na okolie. Časť si môžete zjednodušiť tým, že sa vyveziete lanovkou. Od nej vedie aj jeden kratší chodník určený pre rodiny s deťmi, ktorý vám predstaví tunajšiu prírodu. Počas túry budete prechádzať okolo horskej chaty, kde sa môžete občerstviť a načerpať novú silu.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa