Rakúsko

Hlavná sezóna na zámku Schloss Hof: Užite si veľkonočné trhy aj novú výstavu o cisárskych svadbách

2024-03-06 10:00:00 |

Nádherný klenot cisárskeho dedičstva, zámok Schloss Hof otvára svoju veľkolepú hlavnú sezónu 9. marca 2024. Jedinečný komplex budov s luxusne zariadenými zámockými komnatami, barokovými záhradami a rozsiahlym statkom na ploche takmer 70 hektárov, tvorí umelecký celok a pozýva na nezabudnuteľnú cestu časom.

Viac článkov

Najromantickejší Valentín je vo Viedni: Príďte si po Bozk do Belvedéru, je úplne zadarmo

Najromantickejší Valentín je vo
2024-02-13 16:00:00

Rozmýšľate, čím by ste vašu drahú polovičku vo sviatok všetkých zamilovaných prekvapili? Ak ste vyčerpali všetky nápady a chcete na poslednú chvíľu urobiť romantický dojem, máme pre vás skvelý tip. V stredu 14. februára na svätého Valentína si môžete spraviť romantický výlet do Viedne a v tamojšom Belvedéri si prísť po Klimtov Bozk. viac »

Mariazell je najznámejším pútnickým miestom v Rakúsku, nadchne však aj neveriacich

Mariazell je najznámejším pútnickým
2024-02-11 00:00:00

Mariazell v náručí Štajerských Álp je najobľúbenejším cieľom pútnikov z Rakúska, ale aj okolitých krajín. Veriaci si od tunajšej sochy Panny Márie sľubujú zázraky, domáci si však vytrpeli svoje. viac »

Kone ťahajúce drožky vo Viedni dostanú podkovy z plastu, aby sa neničili vozovky

Kone ťahajúce drožky vo
2024-02-03 16:00:00

Prevádzkovatelia slávnych viedenských drožiek budú môcť koňom namiesto doteraz používaných kovových podkov nechať dávať podkovy vyrobené z plastu. Mesto si od toho sľubuje, že konské kopytá nebudú tak opotrebovávať povrch ulíc, píše agentúra APA. viac »

Všetky chute sveta: Pripravte si s nami 3 rakúske polievky, ktoré poriadne zahrejú

Všetky chute sveta: Pripravte
2024-02-03 00:00:00

K cestovaniu patrí aj ochutnávanie miestnych špecialít. Rakúsko sa spája najmä s viedenským rezňom a Sacherovou tortou, po zimnom dni strávenom pri športových aktivitách však najlepšie zohreje chutná horúca polievka. Pripravte ju s nami podľa pôvodného receptu. viac »

V Salzburgu začína festival Mozartov týždeň, tento rok sa venuje aj Salierimu

V Salzburgu začína festival
2024-01-23 16:00:00

Dnes bude v Salzburgu zahájený tradičný festival Mozartov týždeň, ktorý tento rok potrvá až do 4.2.2024. Stredobodom festivalu zostáva naďalej Mozart a jeho dielo, ale pripájajú sa k nemu aj ďalší velikáni vtedajšej doby pre dokreslenie kontextu Mozartovho diela. Tohtoročný ročník sa zameria na Antonia Salieriho, známu postavu z Mozartovho príbehu. viac »

Najdlhšia sánkarská dráha sveta je v Rakúsku, dole posvištíte až 14 kilometrov!

Najdlhšia sánkarská dráha sveta
2024-01-02 13:30:00

K najzábavnejším zimným aktivitám malých i veľkých patrí nepochybne sánkovanie. Zabudnite však na obyčajné kopčeky a pripravte sa na poriadny adrenalín. Na týchto miestach budete svišťať dlho a rýchlo! viac »

Skutočná Sissi: Cisárovná ľudských sŕdc mala od romantickej hrdinky ďaleko

Skutočná Sissi: Cisárovná ľudských
2023-12-26 14:00:00

Keď sa Mníchovčanka Alžbeta vydala v roku 1854 z rodného Wittelsbachu za cisára Františka Jozefa I., neuvedomovala si, aký to bude mať vplyv na jej život. „Prebudila som sa vo väzení a putá sú na mojich rukách. A moja túžba je stále silnejšia. A sloboda! Ty mne odvrátená!“ viac »

Historická hanba Viedne: V preslávenej koncertnej sále lietali facky

Historická hanba Viedne: V
2023-12-15 00:00:00

Páni vo frakoch sa navzájom držia pod krkom. Vzduchom lietajú facky, kopance aj nábytok. V jednej z najslávnejších koncertných sál na svete sa to jednoducho melie hlava-nehlava. Viedenská smotánka sa začala biť kvôli rozdielnemu hudobnému vkusu! viac »

Adventné trhy sa rozbehli naplno: Tieto sú najkrajšie v Dolnom Rakúsku

Puchberg
2023-12-09 12:00:00

Príroda, uličky s pivničkami, zámky, hrady, ale aj námestia v dedinkách či mestách sú súčasťou adventu v Dolnom Rakúsku. Vybrali sme pre vás tie najoriginálnejšie adventné trhy, ktoré ponúkajú jedinečné zážitky, a zároveň prinášame niekoľko skvelých tipov na ďalšie miesta, ktoré stojí za to navštíviť počas čarovného adventného obdobia. viac »

Zimná rozprávka na ľade: Tieto rakúske jazerá sú na korčuľovanie najlepšie

Zimná rozprávka na ľade:
2023-12-04 00:00:00

Keď sú teploty pod nulou a ľadová pokrývka je dostatočne hrubá, môžete sa na rakúskych jazerách korčuľovať, prechádzať či dokonca surfovať. Tieto bývajú v studenom počasí najobľúbenejšie. viac »


<< Predchádzajúci Nasledujúci >>
Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa