Rakúsko

Mickey Mouse a Káčer Donald: Viedenská galéria vzdáva hold pop-artovej ikone Lichtensteinovi

2024-03-31 14:00:00 |

Svetoznáme umelecké múzeum Albertina vo Viedni prichádza s novou výstavou oslavujúcou 100. výročie narodenia ikony pop-artu Roya Lichtensteina. Až do 14. júla tam môžete vidieť viac ako 90 obrazov, sôch a grafík, ktoré sú poistené na závratných 200 miliónov eur. Lichtensteinove diela sú "veľmi populárne, rozšírené, ale nie vždy pochopené," ako pri otvorení výstavy povedal generálny riaditeľ Albertiny Klaus Albrecht Schröder. Teraz máte šancu to zmeniť.

Viac článkov

Melk – najkrajší kláštor v Rakúsku

Melk – najkrajší kláštor
2023-04-08 10:30:00

V celom Rakúsku by ste pravdepodobne nenašli ďalšiu stavbu vytvorenú človekom, ktorá sa týči k oblohe tak ako kláštor Melk. Kláštor je azda jediným miestom v celom regióne Wachau, kde nikto nevenuje pozornosť v prvom rade Dunaju. viac »

Najkrajšia oslava jari: Zažite Veľkú noc na zámku Schloss Hof

Najkrajšia oslava jari: Zažite
2023-03-09 12:00:00

Najväčší vidiecky zámocký komplex v Rakúsku, zámok Schloss Hof v záplave jari otvára novú sezónu 11.03.2023. V zámockom areáli s veľkolepou terasovitou barokovou záhradou a čarovným vidieckym statkom, si môžete vychutnať prebúdzanie prírody v najrozmanitejších podobách. viac »

Fantastický výlet kúsok od Bratislavy: Schloss Hof milovali panovníci, budete ho aj vy

Fantastický výlet kúsok od
2023-02-28 12:00:00

Versailles, Schönbrunn či Carskoje Selo... Nádherné barokové zámky môžeme vidieť v mnohých kútoch Európy, iba jeden však máme doslova na skok. Bratislavčania zrejme tušia, že hovoríme o Schloss Hofe, ktorý je od mestskej časti Devínska Nová Ves vzdialený menej než dva kilometre. Za návštevu však rozhodne stojí, aj keď bývate o čosi ďalej! viac »

Kanadské žartíky 17. storočia: Rakúsky zámok prekvapuje množstvom vodných trikov

Kanadské žartíky 17. storočia:
2023-02-12 12:00:00

Salzburg patrí k najkrajším mestám Rakúska. Môžete si tam pozrieť množstvo zaujímavostí - tunajší hrad, pamiatky spojené s Mozartom alebo známu soľnú jaskyňu. K tým najkrajším však patrí aj zámok Hellbrunn v širšom centre mesta, ktorý sa okrem pôsobivej architektúry pýši aj rozsiahlym parkom. Počas celej návštevy však musíte byť v strehu - na zámku aj v záhradách číha na návštevníkov niekoľko vodných trikov, ktoré robia z prehliadky jednu veľkú zábavu. viac »

Zo zjazdovky do termálnych kúpeľov: V Rakúsku si užijete lyže i wellness

Zo zjazdovky do termálnych
2023-01-22 12:30:00

Zvírte cez deň lyžami jagavý prašan a večer si zregenerujte telo i ducha v teplej termálnej vode. Kombinácia zábavy na zjazdovke a relaxu v termálnych kúpeľoch má v Rakúsku dlhú tradíciu. viac »

Atraktívny vynález z Viedne: Populárne snežítko vzniklo z operačnej lampy

Atraktívny vynález z Viedne: Populárne
2023-01-16 12:00:00

Stačí zatriasť – a hneď vás prekvapí krásne sneženie ako z rozprávky! Kto by ju nepoznal? No málokto vie, že svetoznáme sklenené snehové gule pochádzajú z Rakúska. Pozývame vás na návštevu do Originálnej viedenskej manufaktúry rodiny Perzyovej, ktorá tieto predmety ponúka. viac »

Fantastický výlet u susedov: 8 hlavných miest v Rakúsku poteší každého cestovateľa

Höhenrausch circuit
2023-01-06 09:00:00

Najväčším rakúskym tromfom je nepochybne Viedeň, za návštevu však rozhodne stoja aj ďalšie mestá. Metropoly jednotlivých spolkových krajín lákajú fascinujúcou architektúrou – od gotiky, cez renesanciu, baroko, secesiu až po postmodernu. viac »

Štyri pútnické trasy v Dolnom Rakúsku: Veľká výzva nielen pre veriacich

Viedenská pútnická cesta
2022-11-23 12:00:00

Vyberte sa hľadať zmysel života či vnútorný pokoj na jednu z pútnických ciest Dolného Rakúska. Čakajú vás inšpiratívne prírodné scenérie, kultúrna rozmanitosť a srdečné stretnutia, ktoré vás budú hladiť na duši ešte dlho po návrate domov. viac »

Advent v Salzburgu je darčekom pre vás: Mozartovo mesto vás čarovnou atmosférou úplne opantá

Vianočný Salzburg
2022-11-20 12:00:00

Salzburg je po Viedni druhým turisticky najpríťažlivejším rakúskym mestom. Užijú si v ňom milovníci histórie, umenia, vyznávači dobrého jedla a aj Mozartovi obdivovatelia. Poďte sa s nami presvedčiť, že do jedného z najkrajších miest Európy, ktoré je od roku 1997 na zozname Svetového dedičstva UNESCO a rodiska svetoznámeho skladateľa sa oplatí vycestovať aj v zimnom období. viac »

Autovýlet Rakúskom: 5 skvelých trás na spoznávanie čarovných historických mestečiek

Steyr
2022-10-08 14:00:00

Tu nájdete všetko, čo sa z mnohých miest už vytratilo: viac času na rozhovory, viac citu pre detail a väčšiu chuť užívať si malé radosti, ktoré nám život prináša. Máme pre vás päť tipov na okružnú cestu Rakúskom. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa