Turistika na Slovensku

Spiš sa zmenil na rozprávkovú krajinu: VIDEO Obrovské klzisko a zamrznutý vodopád

Spiš sa zmenil na
2017-02-02 00:00:31

Tohtoročná zima nám vynahradila to, čo nám zostala z minulých rokov dlžná. Teraz sa nemôžeme sťažovať ani na nedostatok snehu, ale tiež ani na poriadne mrazy, ktoré by ho čo najdlhšie udržali. Extrémne nízke teploty so sebou priniesli aj niekoľko zaujímavostí, ktoré dokáže vykúzliť iba pani Zima. Dve z nich sa nachádzajú na Spiši, kde mrazy vytvorili dve cenené slovenské naj. viac »

V okolí Bardejovských Kúpeľov otvorili kyslíkovú cestu Napoleon

V okolí Bardejovských Kúpeľov
2017-01-10 08:00:00

V okolí Bardejovských Kúpeľov dokončili druhú etapu liečivých singletrackov – čo je v podstate ďalšia nová turistická trať pre cyklistov a peších. Nová trasa nesie názov Napoleon, podľa jedného z prameňov v Bardejovských kúpeľoch a aj pojem „liečivé singletracky“ naznačuje väzbu na kúpele. Oficiálne bude trasa Napoleon otvorená na jar, ale verejnosť ju môže využívať už teraz. viac »

Vysoké Tatry v zime: Tipy na zaujímavé túry aj počas uzávery chodníkov

Vysoké Tatry v zime:
2016-11-08 19:46:18

Zimná uzávera turistických chodníkov Vo Vysokých Tatrách platí od 1. novembra do 15. júna 2017. Časť chodníkov je pre turistov uzavretá z dôvodu ochrany prírody, najmä kamzíkov a švišťov vrchovských tatranských. Námestník riaditeľa Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP) Maroš Petrík pre TASR uviedol, že viaceré lokality v Tatrách sú zaujímavé na turistiku aj v zimnom období. viac »

Obrazom: V Tatrách je bezpečnejšie, pod Rysmi namontovali nové stúpačky

V Tatrách bezpečnejšie: Pod
2016-09-30 12:00:00

Nové technické zabezpečovacie prostriedky nedávno namontovali v exponovanom teréne turistického chodníka pod Chatou pod Rysmi vo Vysokých Tatrách. V tomto úseku sa v minulosti stalo viacero úrazov, vrátane smrteľného. Nové stúpačky a reťaze sa inštalovali za účelom zvýšenia bezpečnosti výstupu turistov. Pozrite sa na ne. viac »

V Bachledovej doline otvorili lesnú pátračskú hru: V Belianskych Tatrách sa zabavia všetci

V Belianskych Tatrách sa
2016-08-30 08:00:00

Pri plánovaní dovolenky vo Vysokých Tatrách nie je jednoduché pripraviť program tak, aby bol zaujímavý i pre deti. Len pár kilometrov od hlavných turistických centier sa pritom ukrýva horská dolina plná rodinných atrakcií a dobrodružstiev. viac »

Dočkali sme sa: Po 40 rokoch sprístupnili v Slovenskom raji roklinu Kyseľ

Po 40 rokoch sprístupnili
2016-08-19 12:00:00

Už dnes môžu všetci milovníci slovenskej prírody konečne v Národnom parku Slovenský raj navštíviť roklinu Kyseľ, ktorú uzavreli po veľkom požiari pred 40 rokmi. Slávnostné otvorenie ferraty Kyseľ a zrekonštruovanej náhradnej trasy sa uskutočnilo včera a my vám prinášame fotografie miest, ktoré boli takmer polstoročie pred očami turistov skryté. viac »

Výlet malebnými obcami: V Tatrách nájdete viac ako len krásne končiare

V Tatrách je stále
2016-06-29 12:00:00

Dovolenka vo Vysokých Tatrách sa obvykle plánuje iba z hľadiska túr po jednotlivých kopcoch alebo kúpania v tunajšom veľkom aquaparku. Tento región však toho ponúka oveľa viac a i v jednotlivých malých dedinách nájdete veľa zaujímavý lokalít a atrakcií pre využitie voľného času. Tie vám padnú vhod najmä v prípade, ak ste už unavení z túlania sa po kopcoch alebo to nevyzerá na dobré počasie. Dnes preskúmame štvoricu Važec, Štrba, Tatranská Štrba a Štrbské Pleso. viac »

Dovolenka vo Vysokých Tatrách: Takto si naše veľhory vychutnáte na maximum

Vysoké Tatry sú pýchou
2016-05-28 00:00:01

O Vysokých Tatrách počúva každý z nás od narodenia, väčšina z nás naše veľhory aj niekoľkokrát navštívila. Skutočne ich však poznáme dostatočne? viac »

Prestížny magazín hodnotil najlepšie destinácie na horskú turistiku: Obrovský úspech Slovenska

Tatry zaradili k najlepším
2016-05-08 11:55:00

Nedávno sme vás informovali o tom, že Spišský hrad zaradili medzi najkrajšie hrady na svete. Teraz prichádzame s ďalšou dobrou správou. Prestížny britský denník zverejnil zoznam 10 najlepších európskych destinácií pre milovníkov horskej turistiky. A Slovensko tam opäť nechýba. viac »

FOTO: Krása slovenských veľhôr. Pozrite si neuveriteľné zábery z víkendovej túry

Nízka oblačnosť nad Popradom,
2016-02-16 12:00:23

Milovníkov hôr nezastraší ani zima. Totiž aj počas nej vyrážajú na túry po údoliach a končiaroch, aby si pozreli prírodu v jej zimnom šate. Tentoraz nám prispel Miloš, ktorý si len tak „odskočil“ do Vysokých Tatier. Začal v Tatranskej Lomnici a pokračoval cez Skalnaté pleso, Lomnické sedlo, Lomnickú vežu, Francúzsku muldu, späť do Tatranskej Lomnice. Jeho fotografie nám dokazujú, že aj zime je v Tatrách úžasne a že zimná turistika má svoje čaro. viac »


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa