Africké súostrovie Svätý Tomáš a Princov ostrov - hotový raj na Zemi

2023-10-13 00:00:00 |   |    | 

Neďaleko afrického kontinentu sa nachádza súostrovie Svätý Tomáš a Princov ostrov. Turistom ponúka najmä veľa krásnych prírodných atrakcií, napriek tomu o ňom mnohí veľa nevedia, preto tam ešte stále nechodí mnoho dovolenkárov. Pre pár odvážlivcov je to teda raj, kde si oddýchnete od ruchu veľkomiest a získate nezabudnuteľné zážitky.



 

Pláž Praia Banana

Najväčším turistickým lákadlom je pláž Praia Banana, ktorá sa vo svete preslávila vďaka istej dobre známej reklame na obľúbený alkoholický nápoj. Keď tam prídete, ocitnete sa ako v raji. Divoká tropická príroda, jemný piesok a k tomu priezračne čistá voda - na takom pobreží by si chcel aspoň raz oddýchnuť a zaplávať každý cestovateľ. Najľahšie sa k nej dostanete chodníkom, ktorý vedie až ku začiatku útesov. Toto miesto ponúka výborné možnosti na vodné aktivity. Ľudia si tam radi chodia zaplávať, pretože vlny nie sú veľmi divoké. Taktiež sa tam dá dobre plaviť na kajaku a podmorský svet ponúka ideálnu možnosť na šnorchlovanie popri pobreží. Zatiaľ čo iné pláže tohto typu nemávajú žiaden podnik na občerstvenie, na Praia Banana nájdete typický exotický bar, v ktorom ponúkajú najmä nápoje a pár chuťoviek.

 

Vrch Cao Grande

Príroda je dôležitým tromfom tohto súostrovia. Na ostrove Svätý Tomáš sa nachádza jeden najvýraznejší vrch tejto oblasti. Cao Grande je vysoký 663 metrov a na prvý pohľad vyzerá ako obrovský opustený zub. Ešte v praveku na tomto mieste vybuchla sopka, ale na povrchu sa postupne vytvárala erózia, až sa nakoniec vrch vulkanického pôvodu pretransformoval do takejto podoby. Útvar sa nazýva fonolit a na Svätom Tomášovi a Princovom ostrove je hneď niekoľko podobných. Ani jeden z nich však nedosahuje takú výšku ako Cao Grande, ktorý sa nachádza na juhu ostrova. Najlepší výhľad naň je z konca slepej cesty.

 

Pico de Sao Tomé

Najvyšším vrchom na súostroví je Pico de Sao Tomé, ktorý sa nachádza na Svätom Tomášovi. Dosahuje výšku 2024 metrov a je pokrytý zeleňou, čo vytvára ešte zaujímavejší kontrast s okolitou krajinou. Na jeho vrchol robievajú aj túry, ktoré sú však väčšinou dvojdňové, pretože trasa je náročnejšia. Turisti si môžu vybrať z odlišných ciest, no výstupy sa v oboch prípadoch odporúčajú počas suchej sezóny v období od júna do septembra.

 

Pobrežie Baia das Agulhas

Druhou obľúbenou časťou pobrežia je Baia das Agulhas. I keď sa tam nenachádza veľká piesočná pláž, kompenzuje to nádherným okolím. Okrem tropickej zelene sú to tri fenolity, ktoré prezývajú starý otec, otec a vnuk. Taktiež je odtiaľ vidieť stolovú horu, ktorá vytvára zaujímavý kolorit. Môžete sa tešiť i na dobré podmienky na plávanie. Veľkým bonusom navyše je tiché a pokojné prostredie, kde sa môžete ponoriť len do zvukov prírody.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa