V oáze v Peru snehuliaka nepostavíte, ale na snowboarde si zajazdíte

2012-01-19 12:05:00 |   |    | 

PERU - Peru ako krajina predstavuje kilometre suchej pustatiny. Keď si však odmyslíte vyprahnutú zem, po ktorej vás vezie nepohodlný autobus, čaká tu na turistov veľa dobrodružstiev. Mnoho ľudí si v súvislosti s Peru nedokáže predstaviť dovolenku, pri ktorej sa človek môže postaviť na snowboard a pustiť sa ním dolu kopcom, lepšie povedané dunou.



Pár kilometrov od mestečka Ica leží nádherná oáza Huacachina. Najpohodlnejšie sa tam dostanete taxíkom z Icy, už len samotná cesta je dobrodružstvom. Smelý vodič vám veselo vyhodí batožinu na strechu auta a vy dúfate, že ju tam po príjazde aj nájdete. Po príchode na toto čarovné miesto obdivujete modrozelenú lagúnu, ktorá je ukrytá medzi pieskovými dunami. Okolo oázy rastú stromy, palmy a chvíľu naozaj pochybujete, či ste stále v tej istej krajine.

V miestnom hoteli si môžete zložiť svoju batožinu a pripraviť sa na výlet. Najlepšie je zakúpenie výletu do púšte ešte pred odchodom z Icy. Pracovníci cestovnej kancelárie vám dohodnú hotel, v ktorom si odložíte veci počas vašej neprítomnosti.

Pred hotelom sú odstavené bugine, na ktorých sa jazdí po pieskových dunách. Šofér jazdí zásadne rýchlo, bláznivo a miestami aj nebezpečne, ale napriek tomu sa nikomu  nič nestane. Čím viac počas jazdy vydesení turisti kričia, tým šoférova noha na plynovom pedále pridáva. Keď sa bugina dostane na samý vrchol duny, strmhlav sa spustí dolu. Nemusíte sa báť, nemala by sa prevrátiť.

 

Sandboarding je medzi turistami veľmi obľúbený

Šofér odvezie turistov do púšte, kde majú nejaký čas na to, aby si vyskúšali sandboarding. Ide vlastne o to, že vám dajú do jednej ruky klasický snowboard a do druhej sviečku, ktorou si potriete vonkajšiu časť boardu. To slúži na lepšie kĺzanie po piesku.

Sandboarding je však skutočne fyzický namáhavý, pretože v púšti nenájdete žiadny vlek alebo lanovku, ktorá by vás vyviezla naspäť. V teple musíte šliapať do kopca, aby ste sa znovu mohli spustiť po pieskovej dune.

Po sandboardingu vás neminie ďalšia bláznivá jazda na bugine a cesta naspäť do hotela. Nezabudnite sa odmeniť milému šoférovi pár drobnými mincami za dostatočne živú jazdu dunami púšte.

 

Zdroj/autor: Martina Miksová, drom

Foto: autor

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa