Juhokórejčania kedysi nemohli dovolenkovať v zahraničí, ich oddychovým rajom bol ostrov Čedžu

2023-10-04 15:00:00 |   |    | 

Neďaleko pobrežia Južnej Kórey sa nachádza ostrov Čedžu. V minulosti nemali Kórejčania možnosť vycestovať na dovolenku mimo vlastnú krajinu, preto sa práve toto miesto stalo ich malým rajom. Vybudovali tam viacero hotelov, reštaurácií a rezortov, ktoré v spojení s tunajšími atrakciami priam lákajú na letný pobyt pri mori.



 

Útesy Daepo Haean Jusangjeolli

Na ostrove sa nachádza viacero vzácnych prírodných zaujímavostí, ku ktorým si môžete naplánovať výlety. Medzi dovolenkármi sú veľmi obľúbené útesy Daepo Haean Jusangjeolli, ktoré prirovnávajú k pobrežiu Giant`s Causeway v Severnom Írsku. Taktiež boli vyformované stuhnutou lávou, len v tomto prípade to nie sú až natoľko výrazné osemuholníkové stĺpy. Útesy nájdete v južnej časti ostrova a vedia k nim jednoduchá vychádzková trasa, počas ktorej sa môžete tešiť na viacero zaujímavých výhľadov. V tejto časti Čedžu sú taktiež výborné podmienky na surfovanie.

 

Vrch Hallasan

Ostrov je výborným miestom pre aktívnu dovolenku a ponúka niekoľko trás s rôznou kondíciou. Najobľúbenejším turistickým cieľom je vrch Hallasan, z ktorého je najkrajší výhľad na Čedžu, ale aj na pobrežie Južnej Kórey. Podľa času alebo vašich možností si môžete vybrať až zo siedmich trás. Môžete zostať len v spodných polohách, kde sa nachádzajú náučné chodníky, alebo vyliezť až na vrchol. Kopec je známy aj vďaka bohatému výskytu rôznych druhov rastlín a zvierat, preto tam často chodievajú aj vedci, aby ich skúmali v prirodzených podmienkach. V lete Hallasan navyše poskytne príjemné osvieženie a aj počas najhorúcejších dní tam veje aspoň jemný vánok, takže sa môžete schladiť. Pri ceste nadol si naplánujte trasu, ktorá vedie popri horských jazerách.

 

Seongsan Ilchulbong

Obľúbenou destináciou turistov je aj kopec Seongsan Ilchulbong, ktorý prezývajú „vrch východu slnka“, keďže z neho si môžete vychutnať tie najkrajšie úsvity a začiatky dňa. Preslávil sa aj vďaka svojmu nevšednému tvaru dovidíte odtiaľ aj na susedný ostrov Udo. Štít vznikol pred päťtisíc rokmi po výbuchu sopky a hoci môže na prvý pohľad vyzerať ťažko dostupný, v skutočnosti ho zdoláte už za menej ako dve hodiny. I kvôli tomu tam chodieva na túry veľa turistov. Ak nemáte chuť na fyzickú aktivitu, vyberte sa aspoň na prechádzku po pláži, odkiaľ sa vám vrch odhalí v jeho plnej nádhere.

 

Posvätná záhrada

Ak sa chcete len v tichosti prejsť a zahĺbiť do svojich myšlienok, tak sa jednoznačne vyberte do Posvätnej záhrady. Ide o kombináciu nádhernej prírody a umenia, ktorú v roku 1968 založil Bum-Young Sung. Rozprestiera sa v krásnej oblasti so stovkami rokov starými bonsajmi. V areáli sa nachádza spleť chodníkov, menšie vodopády a staré kamenné mosty. Popri nich sú rozmiestnené kamenné sochy, ktoré predstavujú rôzne božstvá. Kórejčania často vodievajú do záhrady oficiálne návštevy a pokladajú ju za jedno z najkrajších miest v krajine. Na celom ostrove nenájdete pokojnejšieho miesta.

 

Jaskyňa Manjanggul

Na ostrove nájdete aj viacero pamiatok, ktoré sú zaradené na zozname UNESCO. Jednou z nich je jaskyňa Manjanggul, v ktorej sa nachádzajú lávou vytvorené tunely. Ide o najlepšie zachovalú prírodnú zaujímavosť tohto druhu na svete. Prechádza tadiaľ trinásť kilometrov chodieb, ale pre verejnosť je sprístupnený len jeden z nich. V interiéri sú výborné podmienky pre život netopierov, ktoré tam žijú vo veľkých počtoch.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa