Zažite tú krásu. Na vietnamský ostrov Phu Quoc sa lieta už aj z Bratislavy

2023-10-09 00:00:00 |   |    | 

Smaragdový ostrov plný bujných pralesov, tyrkysových vôd a bielych pláží. Aj tak sa dá stručne opísať vietnamský ostrov Phu Quoc, do ktorého sa tento rok prvýkrát v histórii začalo lietať z Bratislavy. Pozrite sa, aké krásy tento neprebádaný raj Vietnamu ukrýva.



 

Ostrov Phu Quoc je jediným miestom s bezvízovým stykom vo Vietname, do ktorého sa dá letieť už aj z bratislavského letiska.

Nachádza sa v Thajskom zálive len 15 kilometrov od Kambodže a až 70 % jeho plochy tvorí národný park. Skúsení cestovatelia sa zhodujú v tom, že ho treba zažiť skôr, ako sa z neho stane druhý Phuket v Thajsku. Ponúka totiž mnoho krás, ktoré sem ľahko prilákajú davy turistov. Toto sú tie najznámejšie z nich:

 

Sao Beach

Ak je niečo pre ostrov typické, sú to pláže s tyrkysovým morom a jemným bielym pieskom. K jednej z najkrajších patrí pláž Sao, ktorá ponúka ideálne podmienky na plávanie, opaľovanie, ale tiež pozorovanie podmorského života. Jej názov pochádza zo slova sao – hviezda, pretože tu v minulosti po západe slnka miestni vídali tisíce hviezdic. Tie tu možno vidieť dodnes.

 

Najdlhšia lanovka na svete

Z ostrova Phu Quoc pochádza jedno z najlepších korení na svete či najlepšia rybacia omáčka, no prívlastok naj právom nesie aj tamojšia lanovka. Práve tu totiž vyrástla najdlhšia lanovka na svete prechádzajúca ponad more, ktorá spája ostrov Phu Quoc s národným parkom Hon Thom. Meria takmer 8 kilometrov a výška jej podpier dosahuje 180 metrov.

 

VinWonders

Jedným z ďalších divov ostrova je VinWonders, najväčší zábavný park vo Vietname, ktorý patrí k tým najlepším v celej Ázii. Na návštevníkov tu čakajú vzrušujúce horské dráhy, tobogany, amfiteátre či 5D kiná. Každý deň sa tu konajú aj pútavé pouličné predstavenia.

Približne 12 minút cesty autom od tohto miesta sídli tiež ďalšia populárna atrakcia – Vinpearl Safari, najväčší vietnamský park na ochranu voľne žijúcich zvierat.

 

Národný park Phu Quoc

Národný park Phu Quoc pokrýva až 70 % plochy celého ostrova a so svojím bujným porastom a terasovitými vodopádmi je dokonalým únikom od horúcich dní na plážach miestnych rezortov. V roku 2010 ho UNESCO vyhlásilo za biosférickú rezerváciu, keďže tu žije viac ako 50 druhov živočíchov, 300 druhov vtákov či 500 druhov rastlín.

 

Grand World Phú Quốc

V kontraste s národným parkom ponúka ostrov nekonečné možnosti zábavy a nakupovania v komplexe Grand World. Nákupné centrum, ktoré architektúrou nápadne pripomína Benátky, zaujme trendovými uličkami s obchodmi, výraznými farbami, festivalmi a rôznymi párty, ktoré sa tu konajú prakticky nepretržite. Ak milujete nákupy a rušné miesta, toto miesto musíte zažiť.

 

Rezort Melia Vinpearl Phu Quoc

V uplynulom období na ostrove Phu Quoc vyrástlo množstvo luxusných rezortov. Jedným z nich je aj Melia Vinpearl, v ktorom sa môžete ubytovať so slovenskými cestovnými kanceláriami FISCHER a KARTAGO Tours. Práve tie tento rok prvýkrát v histórii umožnili Slovákom letieť na ostrov Phu Quoc z Bratislavy.

Rezort sídli na rozľahlej piesočnatej pláži a jeho areál tvorí až 522 viliek. Z nich má každá vlastný bazén a luxusne vybavené izby. V blízkosti rezortu sa nachádzajú spomínané atrakcie VinWonders, Vinpearl Safari Park a Grand World, do ktorých hotel zabezpečuje bezplatnú prepravu.

Týždňový pobyt v rezorte Melia Vinpearl môžete mať už od 1199 eur aj so službami all inclusive, čo je bezkonkurenčná cena. Pozrite si ponuku zájazdov ešte dnes a nezmeškajte skvelé last minute zľavy.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: CK FISCHER a KARTAGO Tours

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa