Na zámku Schloss Hof sa chystá veľká baroková zábava

2011-08-02 12:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - V jednom z najkrajších areálov európskeho baroka, na rakúskom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy, pripravujú zábavu ako za čias Márie Terézie. Veľká baroková slávnosť sa uskutoční v sobotu, 13. augusta.



Bude to oslnivá inscenácia márnotratnej hojnosti a životnej radosti, ktorej súčasťou sa stane každý z vás. Na základe historického príkladu z roku 1754, keď princ Joseph Ferdinand zo Sachsen-Hildburghausenu pozval cisársku rodinu na tento zámok na viacdňovú oslavu, sa veľkolepé sídlo s majerom a priestrannou záhradou aj tento rok opäť stane stredobodom barokových osláv.

O vzrušujúcu cestu do minulosti sa postará vášnivá baroková hudba, tanečníci menuetu aj na lane. Žongléri, artisti na chodúľoch a hltači ohňa tiež zaimponujú svojimi schopnosťami tesne pred tým, ako vybuchne barokový ohňostroj, ktorý slávnostne odetý zámok ponorí do žiarivých farieb.

Šuštiace krinolíny, napudrované parochne a topánky so sponami na opätku budú správnou garderóbou pre jeden z najopulentnejších letných plesov roka. Nebudú chýbať bohato prestreté stoly s pochúťkami z receptov z barokových čias a opojné kulinárske špeciality.

Animované hry z barokových dôb sa postarajú o príjemne strávený čas. Hostia sa pri plameňoch sviečok poprechádzajú nádhernou záhradou vo svojich drahých barokových kostýmoch, dámy sa pocvičia v tajnej reči vejárov. Najkrajšie a najzaujímavejšie barokové róby večera organizátori ocenia.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: Schloss Hof

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa