Obzrite si s nami najkrajšie vodopády sveta a započúvajte sa do ich šumu

2014-06-26 09:00:00 |   |    | 

Pre turistov znamená voda v akejkoľvek podobe veľké lákadlo. Či si chcú oddýchnuť pri mori, pestovať nejaký vodný šport, splaviť rieku, alebo sa len tak jednoducho pozrieť na úžasné vodopády a nechať sa unášať ich krásou. Keď aj vy milujete pohľad na tieto prírodné úkazy, prinášame vám zoznam tých najkrajších, ktoré môžete na svete nájsť.



Viktóriine vodopády

Nemožno začať iným velikánom, ako týmito africkými vodopádmi. Sú majestátne, dokážu vás ohúriť tak, ako máloktoré veci na svete. Majú obrovskú silu a keď sa dostanete do ich blízkosti, zrazu pre vás začne mnoho problémov nadobúdať iný význam. Viacerí návštevníci sa dokonca priznávajú, že sa nedokázali ubrániť slzám dojatia. Úžasný dôkaz toho, že príroda má stále nad nami väčšiu moc, ako si dokážeme pripustiť.

Niagarské vodopády

Ďalšie známe meno v tomto zozname. Pri ich návšteve vás prekvapia troma vecami. Prvou bude ich blízkosť k mestu, pretože by ste ich možno čakali v obklopení prírody. Druhou je komerčná stránka, ktorá sa možno miestami vymkla kontrole. No a treťou je ich mohutnosť. Vodopády vznikli z ľadovcovej vody a patria k tým najsilnejším prietokom na svete. Ak si chcete vychutnať ten najkrajší pohľad, tak si určite objednajte prelet nad nimi.

Vodopády Havasu

Ak by ste čakali, že jeden z týchto dvoch favoritov bude aj najfotografovanejším vodopádom, budete sa mýliť. V skutočnosti podľa štatistík víťazia arizonské Havasu, ktoré nájdete v Grand Canyone. Nie sú tak obrovské a mohutné, no ponúkajú krásnu kombináciu s farbou okolitých skalísk a zelenou prírodou. Zároveň vytvárajú aj niekoľko malých jazierok, v ktorých sa môžete okúpať a zažiť tak unikátny zážitok.

Ramona

Nájdete ich v americkom štáte Oregon. Krásne sú vďaka svojim kaskádam. Voda totiž steká po veľkých skalách, ktoré mierne vyčnievajú a vďaka tomu sa tu odohráva takmer umelecké dielo. V spodnej časti už voda voľne prechádza do potoka a pokojne plynie ďalej. K týmto vodopádom navyše vedie príjemná vychádzková trasa, takže sa môžete pripraviť na naozaj pekný výlet.

Seljalandsfoss

Island sa môže popýšiť viacerými nádhernými miestami. Okrem rôznych gejzírov a menších jazierok pozornosť pútajú aj rôzne vodopády. Z nich sú najobľúbenejším cieľom turistov práve Seljalandsfoss. Šesťdesiat metrov vysoký vodopád ponúka nádherné scenérie pre fotenie. Krásne pôsobí aj z diaľky, keď pokojne preteká pohorím a vo svojej blízkosti vás zase prekvapí svojou eleganciou.

Kuang Si

Laoský vodopád je ďalší z decentných krásavcov, ktorí vás oslovia až po bližšom preskúmaní. Jeho povrch je kaskádovitý, čomu vďačí tunajším prírodným podmienkam. Tie navyše zabezpečujú aj krásne tyrkysové sfarbenie vody. Aj tento vodopád vytvára niekoľko menších jazierok. Kúpanie je však povolené len v niektorých z nich. Domáci vás budú ochotne navigovať a poradia vám, kde sa môžete konkrétne osviežiť. K vodopádom vedie príjemný chodník s dreveným mostom, takže sú veľmi ľahko dostupné.

Düden

Špecifikom tohto tureckého vodopádu je jeho rozdelenie do dvoch častí. Vrchnú časť nájdete v obklopení prírody a tú spodnú pretekať okrajom rušného mesta Antalya. Domáci k nemu radi zájdu pre trošku oddychu a relaxu. V ruchu mestského života sa stáva príjemným miestom, ktoré ich unáša od prúdu ich denných starostí.

Mossbrae

Nájdete ich v Kalifornii a jedinečné sú tým, že voda steká pomedzi trávnatý a stromový porast. Vďaka tomu vyzerá, ako keby vyvieral priamo zo zeme a ovlažoval tak okolitú krásnu krajinu. K vodopádom sa môžete dostať aj na rafte. Na turistickú vychádzku tam slúži len jedna z trás. V minulosti boli dve, ale tá druhá obsahovala aj menšiu lezeckú stenu, ktorá nebola bezpečná.

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.7/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa