Tajný tip Dubajčanov: Rozprávková kaviareň Forever Rose ohúri jedinečným dizajnom

2023-08-12 00:00:00 |   |    | 

Fotogenických dominánt má Dubaj veru neúrekom, ale my vás dnes vezmeme do nenápadnej kaviarne, ktorá neohúri veľkosťou, ale dizajnom, ktorý je skutočne jedinečný. Kaviareň s poetickým názvom FOREVER ROSE patrí k najobľúbenejším cieľom influencerov v Dubaji. Najmä ženské milovníčky sociálnych sietí si počas pobytu v tomto meste nezabudnú včas spraviť rezerváciu v tejto ikonickej kaviarni, pretože dostať sa tam bez rezervácie nie je vôbec ľahké.



 

Koncept kaviarní Forever Rose sa vyvinul z pôvodne rodinného kvetinárstva v Londýne, ktoré od roku 1999 vytváralo „večné ruže“. Tie aj bez prístupu vody či svetla vydržia dlhé roky ako živé. Kvetinárstvo si medzi európskou vysokou spoločnosťou vybudovalo silné meno pre svoje luxusné kvetinové umenie a aranžmány v obchodnom dome Harrods v Londýne a v kráľovských palácoch v Británii a Belgicku.

Dobrá povesť Forever Rose čoskoro vyvolala dopyt aj so strany náročnej klientely na Blízkom východe, ktorá si potrpí na luxus a kvalitu. V roku 2014 túto značku odkúpila spoločnosť Al Samadi, ktorá z nej vyvinula koncept luxusného darčekového butiku, ktorá dnes vlastní a prevádzkuje sedem obchodov v Spojených arabských emirátov, Saudskej Arábii a Katare.

Za celým týmto projektom stojí Ebraheem Al Samadi, rodák z Kuvajtu, ktorý vyrastal v USA. Tu už od svojich 14 rokov podnikal v rôznych odvetviach a splnil sa mu sen, keď sa stal milionárom. V Spojených arabských emirátoch vytvoril koncept jedinečných kaviarní Forever Rose Café, kde spojil kvetinový butik s očarujúcim prostredím kaviarne.

Jeho kaviareň Forever Rose Café môžete poznať aj z televíznej show Dubaj Bling vysielanej na Netflixe, ktorá sleduje životy bohatých dubajských elít a umožňuje ľuďom nahliadnuť do ich životov. Koncept kaviarne, ktorá sa nachádza v Boxpark by Meraas na Al Wasl Road, navrhol a vytvoril na tému rozprávkovej knihy.

Návštevníci tu prechádzajú z reality do sveta fantázie. Kaviareň je navrhnutá ako 3D ilustrácia, ktorá umožňuje hosťom cítiť sa, akoby boli súčasťou kresby. Vďaka jedinečnému dizajnu vyzerá skutočný trojrozmerný svet ako plochá ilustrácia.

Všetky návrhy boli ručne nakreslené interným tímom značky a prevedené tak, aby znázorňovali šablónovú fázu obrázkov, čo hosťom poskytuje zábavné funkcie, ktoré môžu využiť na sociálnych mediach. Interiér používa niekoľko šikovných trikov na oklamanie vašich očí. Z diaľky sa zdá, že čiernobiely dekor je úplne monochromatický s bielymi podlahami a stolmi.

Miestnosť, šálky a taniere sú ilustrované čiernobielo, takže len zákazníci, jedlo a nápoje sú farebné a vytvárajú romantickú predstavu, že sú súčasťou rozprávky. Ilustrácie na stenách sú inšpirované odkazmi popkultúry a zobrazujú Toma a Jerryho, Ružového pantera, Monu Lisu, ale uvidíte tu aj členov kráľovských rodín, ako sú britská panovníčka Alžbeta II., princezná Diana či vládcovia zo Spojených arabských emirátov.

Kaviareň neponúka len skvelé dezerty a kávové menu, ale aj celodenný kulinársky zážitok vrátane raňajok, obeda a večere. V menu nájdete jedlá medzinárodnej kuchyne s nádychom Blízkeho východu, ako aj sezónne jedlá. K dispozícii sú aj rôzne vegetariánske či vegánske jedlá.

Vnútorné priestory zaberajú 200 m² a pojmú zhruba 100 hostí. Dá sa však posedieť aj na terase, kde je k dispozícii tiež lavička s ilustrovanou stenou, kde si návštevníci radi vyhotovujú fotografie, ktoré následne zdieľajú na sociálnych sieťach.

Vizuálnemu konceptu kaviarne sa prispôsobili aj predajne kvetov a darčekových predmetov, ktoré majú rovnaký rozprávkový dizajn doplnený ešte o neónové nápisy. Predajňu kvetov, ktorá stojí hneď vedľa kaviarne, spoznáte na prvý pohľad vďaka 3D čierno-bielym ilustráciám na fasáde, ktoré evokujú hlavnú ulicu.

 

Autor: © Zoznam/Pavol Urbánek

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa