Päť idylických jazerných dovoleniek v USA

2014-02-16 12:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Mnohí z nás berú za ideálnu dovolenku práve tú pri jazere. Veď nie je nad ten pocit, keď počuť ticho alebo len sem tam zašumí lístie v korunách stromov lesa, ktorý jazerá zväčša obklopuje. Cez deň túry v okolí či vodné športy, no a večer táborák, trampské pesničky a sledovanie hviezd. Idylická dovolenka.



 

  • Raj pre bežcov v Idaho

Ak trénujete na triatlon, tak si to namierte do rezortu Coeur d’Alene. Každoročne v auguste sa tu konajú preteky v tomto športe titulované ako „scénická výzva“. Jazero má totiž prekrásnu čistú vodu a okolie ponúka dlhé bežecké a cyklistické trate, ideálne na tréning.

 

  • Zimné hry pri jazere Tahoe

Vysoko položené Tahoe (1 897 m) je nirvána pre lyžovanie, snowboarding a iné zimné športy v Kalifornii a Nevade. Okolo pobrežia sa nachádza sedem hlavných zimných rezortov vrátane Squaw údolia, kde sa konali Zimné olympijské hry v roku 1960. Dajte si túru po zasnežených lesných cestách, pritúľte sa k sebe pri ohni v jednej z kaviarní pri jazere alebo sa vyvezte na vrchol najvyššieho vrchu Sky expresom a kochajte sa výhľadom na zasneženú panorámu celej jazernej panvy.

 

  • Divočina na Aljaške

Jediný spôsob, ako sa dostať k odľahlému jazeru Clark, je prejsť po súši cez krovie, nechať sa zviesť psím záprahom alebo si zaletieť hydroplánom. 80 km dlhé jazero lemované horami so zasneženými vrcholkami, hustými lesmi a divokými riekami je typická Aljaška. Medzi hlavné aktivity, ktoré sem lákajú turistov, patrí rybárčenie, kajakovanie, pozorovanie voľne žijúcich živočíchov, prechádzky po okolí a kempovanie.

 

  • Oregonský vesmír pod vodou

Jazero Crater sa nachádza v južnom Oregone a je najhlbším jazerom Spojených štátov amerických a deviatym najhlbším jazerom sveta. Jazero ponúka potápanie sa v zaplavenom vulkáne - s potápačskou výstrojou môžete dosiahnuť až na dno, ktoré je v najhlbšom mieste 592 metrov. Môžete však zostať v krištáľovo čistých plytčinách a objavovať lávové formácie, podvodné machové lúky či pozorovať voľne žijúce živočíchy ako napríklad pstruhy či lososy. Ak to nie je vaša predstava o dovolenke, tak potom skúste plavbu loďou okolo ostrova Wizard Island.

 

  • Jazdenie v Montane

Divoké kone sa potulujú v štátnom parku, ktorý sa ťahá v západnej Montane okolo jazera Flathead. Pri pobreží jazera sa nachádza Flathead lodge, kde si môžu hostia užiť hodiny jazdenia na koni, jazdenie na koni v okolí, ako aj iné jazdecké aktivity. Taktiež sa tu organizujú viacdňové výlety na koňoch do blízkej divočiny.

 

Zdroj/autor: bbc.com, Zuzana Fialová, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa