Švajčiarsko: TOP 8 miest, ktoré musíte navštíviť

2014-03-02 12:00:00 |   |    | 

ŠVAJČIARSKO - Každá z európskych krajín dokáže ponúknuť svojim návštevníkom niečo zaujímavé, čím ich dostane na svoju stranu. Niektoré z nich majú tých tromfov viac, iné sú v tomto smere síce skromnejšie, no ich návšteva jednoznačne stojí za urobenie si trošku voľného času. Do tej prvej skupiny patrí i Švajčiarsko. Najmä jeho prírodné krásy hraničia s dokonalosťou a i keď ich máme takpovediac na skok, často na ne zabúdame. Preto je ten najvyšší čas na to, aby ste napravili túto chybu.



 

  • Bazilej

Nádherné historické mesto je zaujímavé hneď z niekoľkých hľadísk. Na jeho území nájdete bod, kde sa stretávajú tri štáty a jednou nohou tak budete stáť nielen vo Švajčiarsku, ale aj Francúzsku a Nemecku. Ďalej je to historické centrum s nádhernou radnicou, veľká ZOO so zaujímavými zvieratami alebo katedrála, od ktorej je nádherný výhľad na mesto.

 

  • Švajčiarske miniatúry, Melide

Ak nemáte čas na to, aby ste prešli celú krajinu, zájdite si do Melide. V miestnom parku miniatúr sa nachádza až 130 maličkých modelov tých najvýznamnejších pamiatok a oblastí tejto krajiny. Stačí jedna prechádzka a môžete sa rozhodnúť, čo na vás najviac zapôsobilo a čo by ste chceli vidieť aj naživo, nielen v zmenšenej podobe.

 

  • Hrad Chillon, Montreux

Ide o najnavštevovanejšiu historickú pamiatku krajiny, ktorá vznikla v jedenástom storočí. Hrad je vyhľadávaný najmä kvôli jeho unikátnej polohe. Majestátne sa rozprestiera v blízkosti divokej vody a dodáva mu tak jedinečný status. Budova, ale aj okolité záhrady sú celoročne prístupné a okrem nádherného okolia si tak môžete pozrieť aj jeho úžasné komnaty.

 

  • Jungfrau

Vrcholky štvortisícových kopcov v kombinácii s úžasnou prírodou sú presne tou predstavou, ktorá vám ako prvá napadne v spojení so Švajčiarskom. Domáci dbajú na to, aby zostal ich najväčší tromf čo najviac v pôvodnej podobe a aby ho nenarušovali žiadne moderné technológie. V lete tam môžete pestovať turistiku a v zime ponúka niekoľko možností na lyžovačku.

 

  • Olympijské múzeum, Lausanne

Ak ste veľkým športovým fanúšikom, tak jednoznačne si to musíte namieriť priamo do tohto mesta. V Olympijskom múzeu nájdete všetko zaujímavé, čo sa spája s najväčším športovým sviatkom. Nachádzajú sa tam nielen pochodne, fotografie a pamiatky na jednotlivé olympiády, ale aj spomienkové predmety od športovcov, ktorí sa významnejšie zapísali do dejín tejto veľkolepej udalosti. V parku sa nachádza niekoľko sôch, ktoré tiež odkazujú na olympijské hry.

 

  • Ženeva

Nádherné mesto pri jazere, uprostred ktorého vystrekuje obrovský gejzír, ktorý ho takto markantne odlišuje od ostatných miest, ktoré navštívite vo svete. Určite nebude hroziť, aby vám v budúcnosti splynula s niektorým z iných svetových kolegov. Ženevu s obľubou mnohí navštevujú aj kvôli známemu autosalónu a popri tom sa nezabudnite prejsť aj uličkami a pochutnať si tam na typických švajčiarskych dobrotách.

 

  • La masion du Gruyére, Pringy

Švajčiarsko je aj krajinou mnohých gurmánskych pochúťok. Domáci vyrábajú vynikajúce čokolády, bonbóny, ale aj syry. Nájdete tam hneď niekoľko rôznych druhov, ktoré ulahodia vašim chuťovým pohárikom. No a svätyňa všetkých milovníkov syrov sa nachádza v La masion du Gruyére. Okrem výrobne a predajne tradičných a kvalitných kúskov tam môžete absolvovať aj prehliadku o tom, ako sa tieto syry vyrábajú a ako sa postupne počas rokov celý tento proces menil a modernizoval.

 

  • Rýnske vodopády

Ide o najväčšie švajčiarske vodopády, ktoré ponúkajú hneď niekoľko atrakcií. Prvou je samotná vyhliadka, ktorá ponúka úžasný pohľad na impozantnosť tohto vodného živlu. Druhou sú tour na lodi, ktoré vás zoberú priamo k vodopádom, aby ste tak pocítili ich úžasnú energiu. A treťou je hrad, ktorý sa nachádza priamo pri nich a nielen z neho vidieť úžasný pohľad na okolie, ale zároveň vám ponúka krásnu prechádzku históriou.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.5/5 (20 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa