Keď Grécko, tak top pláž – naše odporúčanie!

2015-06-21 07:00:00 |   |    | 

Ak ste sa rozhodli, že tohtoročnú letnú dovolenku s istotou strávite v krajine spod Olympu, no otáznik vám visí nad časťou, do ktorej sa vyberiete, možno vám pomôžeme s rozhodnutím. Ponúkame vám výber najkrajších pláží v Grécku, ktoré na popredné priečky posunuli turisti a cestovatelia z rôznych kútov sveta.



 

Elafonisi (Kréta)

 

Pláž sa nachádza na juhozápade Kréty. Vyznačuje sa charakteristickým bielym a do ružova sfarbeným pieskom. Azúrová farba mora zasa láka plavcov a keďže je tam more plytké, jeho farba je skutočne nádherná. Na pláži je dostatočné množstvo plavčíkov, ktorí dohliadajú na bezpečnosť a v prípade, že by ste si chceli dopriať na chvíľu pauzu od horúcich lúčov slnka, núka sa neďaleký kostolík Chrysoskalitissa či prechádzka k majáku Agia Irini.

 

Vaterá (Lesbos)

 

Takmer 7 kilometrov dlhá piesočnatá pláž sa nachádza na juhu ostrova Lesbos. Nie nadarmo sa o nej šíria chýry, že ide o najteplejšie a najčistejšie kúpanie na spomínanom ostrove. Z pláže dokonca vidieť až na tureckú zem a ostrovy Híos and Psará. Je potrebné poznamenať, že tí, ktorí hľadajú pokojnejšie prostredie a menej ruchu, tak tí na Vaterá objavia ideálne miesto. Rodinne orientované sú aj hotely na pobreží, mnohí dovolenkári si pochvaľujú príjemné reštaurácie a atraktívne bary či obchodíky. Ak budete mať šťastie, sem-tam sa v oblasti mihne aj nejaká celebrita!

 

Prasonisi (Rhodos)

 

Pláž na juhu Rhodosu je špecifická hneď z niekoľkých dôvodov. Oddeľuje Egejské more Stredozemného a v súčasnosti je najvyhľadávanejšou pre nadšencov kitesurfingu kvôli silnému vetru. Vzhľadom na fakt, že od strany Egejského mora dostatočne fúka, podmienky sú vhodné aj pre windsurferov. Od mája do októbra si pláž užijete plnými dúškami a ak by ste si trúfali na jeden zo spomínaných športov, k dispozícii sú inštruktori, ktorí na Rhodose pôsobia. Oblasť je známa aj dobrou sieťou hotelov, podnikov i obchodov. 

 

Agios Prokopios (Naxos)

 

Jedna z najúžasnejších pláží – rajom v Grécku, zhodujú sa mnohí dovolenkári. Plytký breh a krištáľovo čistá voda – to sú záruky, ktoré nemožno podceniť. Na jej konci sa nachádza aj malý kostolík, nájsť tam možno veľa obchodov, barov a samozrejme počas špičky letnej sezóny aj veľa turistov. Tí, ktorí majú radi spoločenské akcie, Agios je pre nich ako stvorená. Pláž s medzinárodným rozmerom s vynikajúcimi reštauráciami a gastronomickými pochúťkami.

 

Červená pláž (Santorini)

 

Pláž na juhozápade Santorini, približne 10 kilometrov od mesta Fira a letiska. Pripravte sa na skutočne teplú vodu a nezostanete prekvapení, že je najnavštevovanejšia na ostrove! Dominantou pláže je skalný masív – tmavo červený, ktorý v istých miestach prechádza až do čiernej. Piesok je zasa červeno-šedý. Nejde o rozľahlú pláž, no napriek tomu si zaslúži svoju pozornosť. Čo sa dostupnosti týka – cesta k nej vedie pomerne úzkym chodníkom a odporúča sa dobrá obuv, keďže jej „základ“ tvoria lávové kamene.

 

Zdroj: telegraph.co.uk, touropia.com, ostrovsantorini.sk, Vincent

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Vincent

Hodnotenie článku:
4.3/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa