Dovolenka pri mori, alebo spoznávanie pamiatok? Tieto nádherné mestá ponúkajú oboje

2023-06-20 12:30:00 |   |    | 

Leto si nevieme predstaviť bez dovolenky pri mori, no nie každému sa chce počas celého pobytu iba leňošiť pri vode. Ideálnu možnosť potom predstavujú mestské pláže, ktoré vám ponúknu zo všetkého to najlepšie. V jeden deň sa môžete kúpať a užívať si slnko a na ďalší si naplánujte spoznávanie pamiatok.



 

Barcelona, Španielsko

Hlavnou európskou perlou je v tomto smere Barcelona, kde nájdete všetko, čo od takejto dovolenky očakávate. Z hľadiska historických pamiatok sú nepochybne dominantou najmä Gaudího stavby. Popri Sagrade Familia zájdite aj do Parku Guell, z ktorého je úžasný výhľad na pobrežie i veľkú časť mesta. Potom sa už poberte smerom k prístavu, z ktorého je na skok aj k plážam. Pri mori môžete oddychovať doslova pár metrov od najkrajších pamiatok. V okolitých podnikoch objavíte fantastické jedlo a na pláži sa podvečer často konajú party, ktoré organizujú domáci. Vždy si tam nájdete niekoho, s kým sa môžete porozprávať o živote a vychutnáte si tak dokonalú atmosféru tohto miesta.

 

Terst, Taliansko

Taliansko je po Španielsku druhou krajinou, ktorá vám ponúka hneď niekoľko možností na takýto typ dovolenky. Nádherné je mesto Terst, kde sa môžete tešiť na pamiatky, ovplyvnené hneď niekoľkými kultúrami. V blízkosti mesta stojí krásny zámok Miramare a preskúmajte aj jaskyňu Grotta Gigante, ktorá je najväčšou pre ľudí sprístupnenou jaskyňou na svete. Potom sa už vráťte späť, aby ste sa mohli túlať v historických uličkách. Cez ne sa opäť dostanete k plážam, ktoré pokrýva piesok s jemne ružovým odtieňom. Tento zvláštny jav je spôsobený zložením minerálov v tunajšej vode. Letnú idylku dopĺňajú zaujímavé podniky v okolí a taktiež tanečné kluby.

 

San Sebastian, Španielsko

Z Katalánska sa presuňme do španielskeho Baskicka, kde leží mestečko San Sebastian. V jeho okolí, ale aj priamo v centre je niekoľko nádherných pláži. Najkrajšou a najznámejšou je La Concha, pri ktorej vedie obľúbená promenáda. V podvečerných hodinách tam začína pravá zábava so zaujímavý programom. Gurmáni zas ocenia, že sa na tomto mieste sídlia tie najlepšie reštaurácie v krajine. Hneď keď sa najete fantastického jedla alebo chuťoviek v podobe tapas, zájdite na nejaký jazzový koncert. Tejto hudbe sa v tunajších podnikoch darí a navyše v júli tam pravidelne organizujú aj jazzový festival.

 

Nice, Francúzsko

Celá Francúzska riviéra ponúka niekoľko miest, pri ktorých sú nádherné pláže. Za všetky spomeňme napríklad Marseille, St. Tropez alebo Antibes. Najobľúbenejším je však Nice, okolo ktorého nájdete nádherné pláže. Niektoré sú pieskové, iné kamenisté, no väčšina je obklopená nádhernou prírodou. Ak máte chuť na zábavu, zájdite okrem historického centra k hradu, z ktorého je úžasný výhľad na mesto. Kúpte si tiež lístok na plavbu popri pobreží, počas ktorej uvidíte tunajšie nádherné záhrady.

 

Atény, Grécko

Dovolenkári milujú grécke ostrovy. No keď chcete toho počas vášho výletu veľa zažiť, nebojte sa prísť aj niekam na pevninu. Atény sú v tomto smere ideálnym mestom. Pláže sú opäť priamo pri centre a keď chcete zažiť pokojnejší relax, zájdite na predmestia. Z kultúrneho hľadiska sú v gréckej metropole najvzácnejšími všetky antické pamiatky. Nájdete tam výborné historické múzeum, pozrite si Akropolu a nezabudnite ani na výmenu stráží na námestí Syntagma.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa