VIDEO TOP 8 najlepších videí o cestovaní za rok 2014

2015-01-07 08:00:00 |   |    | 

Niet lepšej možnosti ako sa navnadiť na dovolenku, ako výborne urobené promo video. Čoraz viac krajín preto hľadá netradičné možnosti, akými sa prezentujú pred vášnivými cestovateľmi. I tento rok nám priniesol niekoľko zaujímavých videí, ktoré opäť urobili skvelú reklamu pre cestovanie.



 

1. Philip Bloom, Koh Yao Noi

 

Tento režisér a tvorca filmov má okrem svojej práce aj ďalšiu veľkú vášeň, ktorou je cestovanie. Svoje dve radosti tak poľahky skĺbil dokopy a vďaka tomu vytvoril jeden z mimoriadne úspešných cestovateľských kanálov. Za minulý rok priniesol niekoľko zaujímavých videí, no z nich určite najviac zaujal krátky film o Koh Yao Noi. Tento thajský ostrov môžete poznať i z filmu Pláž. Bloom ho však ukazuje aj zo stránky každodenného života jeho obyvateľov a ten dáva do kontrastu s lákavým náhľadom pre cestovateľov.

 

2. Slovenská chôdza po ľade

 

Husársky kúsok sa na konci roka podaril i dvom Slovákom. Tí natočili video z ich turistiky v Tatrách. Video s chôdzou po vode, ktoré ihneď zdieľali na svojich stránkach aj mnohé prestížne zahraničné periodiká, zaznamenalo obrovský úspech. Fascinujúce však nebolo len samotné jazero, ale aj okolitá príroda, čo si všimlo i mnoho komentujúcich prispievateľov. Fantastická reklama, ktorá nás vôbec nič nestála.

 

3. Leonardo Dalessandri, Turecko

 

Niekto sa môže vracať do krajiny každý rok, no napriek tomu nedokáže vystihnúť jej podstatu tak, ako sa to podarilo Leonardovi. Na cestu po Turecku si vyhradil len dvadsať dní, no doniesol odtiaľ okúzľujúce video, ktoré je unikátnou sondou do tejto krajiny. Zachytáva čistú krásu jeho obyvateľov a pripomína tie najkrajšie miesta v tejto zaujímavej časti sveta.

 

4. Tatranské Happy

 

Tento rok sa niesol nepochybne i v znamení veľkého hitu Happy od Pharrella Williamsa. Mnoho krajín a miest sa zapojilo do veľkého projektu a prispelo i svojim videom plným šťastia. Obrovský úspech zožala i naozaj vydarená tatranská verzia. Do dnešného dňa má viac ako 4 a pol milióna zhliadnutí, objavila sa v šou Oprah Winfrey a na chvíľku ju uvidel i autor tejto piesne. Kiež by Slovensko zažilo čo najviac takýchto pozitívnych ohlasov a reklám.

 

5. FunForLouis, Pravá Afrika

 

Charizmatický cestovateľ, ktorý sa pred rokom preslávil videom, na ktorom robí salto vzad, pričom postupne prechádza rôznymi krajinami. Jeho video kanál sa teší obrovskej popularite, pretože jednotlivé destinácie sa snaží predstaviť nielen z vtipnej, ale najmä reálnej stránky. Zatiaľ čo vám cestovné kancelárie ukážu len dokonalé ukážky toho, čo vás na tom mieste čaká, Louis vám prezradí všetko bez akýchkoľvek príkras. Napriek tomu však nestratíte chuť vybrať sa po stopách jeho dobrodružstva, trebárs aj do Afriky.

 

6. Alex Chacon, Za tri minúty okolo sveta

 

Tento mladík zažil sen každého cestovateľa. Za tri roky prešiel celý svet a tieto úžasné zážitky potom vtesnal do úspešného trojminútového videa. V ňom postupne prechádza rôznymi krajinami, zažíva unikátne prekvapenia a skúša si adrenalín pri rôznych výstrelkoch. Človek má po zhliadnutí tohto videa ihneď chuť vziať batoh na plecia a pustiť sa zarovno s ním niekde do sveta.

 

7. StoryTravelers, Maurícius

 

Pod týmto označením nájdete skupinu autorov, ktorí sa prostredníctvom svojich videí snažia prerozprávať vždy nejaký príbeh o danej krajine. Vyberú si hlavný motív, ktorý ich na tomto mieste zaujal a ten potom premietnu do takéhoto príbehu. Jedným z najlepších v tomto roku bolo ich video z Maurícia.

 

8. Kangaroo Island

 

Pekné videá však môžu vzísť aj od marketingových oddelení jednotlivých turistických asociácií. Austrálski pracovníci napríklad pripravili toto skvelé video o Kangaroo Island. Do popredia potlačili to najkrajšie, čo tam môžu cestovatelia vidieť – nedotknutú prírodu s nádhernými plážami a pestrou flórou. Ako bonus na záver prichádza pohľad na hviezdnu oblohu, ktorý nezažijete v žiadnom z veľkomiest. Jedno z tých skvelých spracovaní, keď si stačí len zavrieť oči a už sa ocitnete na týchto úžasných miestach.

 

Zdroj/autor: youtube.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 16. máj. 2024. Meniny má Svetozár.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa