Bývajte ako hobiti z kníh J.R.R. Tolkiena. Čarovné domčeky sú ako vystrihnuté z našej fantázie

2015-01-07 12:05:15 |   |    | 

Každý kto cestuje hľadá niečo iné. Niekto sa rád pozerá na hlučné mestá plné života a iný sa radšej prejde po tichej lúke. Naša nátura ovplyvňuje aj výber ubytovania počas ciest. Kto má bujnú fantáziu a nekončiaci zmysel pre dobrodružstvo a snenie, ten isto poputuje radšej do malého útulného domčeku, ktorý akoby si sám vysníval. Tak vyzerajú fantazijné obydlia takzvaných hobitov, teda obyvateľov vysnívaného sveta Stredozem. Vyskúšajte na svojich cestách, ako žili malý hobiti v ich okrúhlych domčekoch.



 

Jazero Michigan

 

Neďaleko dedinky Charlevoix v americkom Michigane leží chalúpka ako vystrihnutá z rozprávkového sveta. Half House, ako sa nazýva, je snov všetkých romantikov, ktorí netúžia po super moderných hoteloch, ale po útulných domčekoch v lone prírody. Navyše sa dá prenajať za príjemnú cenu, približne za 105 eur na deň.

 

Pri thajskom národnom parku

 

Neďaleko od Bangkoku a len kúsok od Národného parku Khao Yai leží rozprávkový domček. Hobbit House je postavený takmer rovnako ako si ho predstavili filmári, ktorí spracovávali tému hobitov pre známe veľkofilmy. Okrúhle okná, nízka strecha a všetko z prírodných materiálov. V ponuke ho nájdete za približne 50 eur na noc.

 

Medzi Nice a Marseille

 

Okúzľujúce ubytovanie nájdete aj zablúdite k mestečku Flayosc, na juhu Francúzska. V miestom „safari parku“  Les Cabanes du Varon, stojí domček snov každého milovníka Stredozeme. Strecha je pokrytá trávnikom a aj interiér je premyslene dotvorený, aby čo najviac pripomínal obydlia malých knižných hrdinov.

 

Kráľovstvo Stredozeme

 

Pre dospelých majú čarovný svet pripravený aj v americkej Montane. Bungalovy boli už postavené, aby návštevníkov tešili ich netradičným vzhľadom. The Shire of Montana má nízke drevené domčeky zasadené do zeme majú svojskú, príjemnú atmosféru. Aj ich steny sú namaľované tak, aby ste sa cítili ako v niektorej z osád z kníh a filmov. Chalúpka stojí okolo 250 eur na noc a je pre tri osoby.

 

Veža pre princeznú

 

V Spojených štátoch amerických majú hneď niekoľko rozprávkových obydlí. Jedným z nich je aj Silo Studio Cottage, ktoré vyzerá ako rozprávková veža. Od hobitských príbytkov má trochu ďalej, ale svoj šarm si uchováva. Drevená stavba aj interiér majú dobrý vplyv na človeka a spolu s tichých prostredím je to ideálne miesto pre pokojný výlet. Prenájom je v prepočte približne 190 eur na noc.

 

Vykrojený kopec

 

Pri pohľade na toto ubytovanie sa nejednému pozastaví dych. Domček je totiž celý zasadený do kopca a má prenádherný výhľad na švajčiarske kopce. Villa Vals je nezameniteľným priestorom, ktorý potvrdzuje to, že moderná architektúra vôbec nemusí pretvárať svoje okolie. Vykrojený kus zeme slúži na to, aby do domu prúdilo svetlo a mal aj svetlý vchod. Zadná časť domu je postavená výlučne pod zemou.

 

V krajine nekrajine

 

Keď hovoríme o kúzelných a romantických miestach, kde sa počas dovolenky môžete ubytovať, tak musíme spomenúť aj švajčiarsky Earth House Estate Lättenstrasse. Ide o väčšiu stavbu, ktorá je dokonale zasadená do svojho okolia. Domčeky vytvárajú kruh okolo umelo vytvoreného jazierka. No napriek ich prírodného vzhľadu z vonka, vnútri sú vybavené čistými líniami a moderným nábytkom.

 

Hobiti pri mori

 

Aj v slnečnom Karibiku turisti zatúžili po lepšom prepojení človeka s prírodou a tak tu vznikol moderný rezort pripomínajúci podzemné domčeky v dedinke, kde žil Bilbo. Jemné prepojené línie plné oblúkov dodávajú rezortu stredozemský tvar a pritom máte výhľad na prekrásne more a počujete príboj.

Zdroj/autor: budgettravel.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa