Sledujme kroky Jamesa Bonda. Ktoré svetové miesta nám vo svojich filmoch odhalil?

2015-01-05 12:00:00 |   |    | 

Príbehy tajného agenta Jamesa Bonda netreba nijako bližšie predstavovať. Každý z nás vie ako 007 pracuje: vždy s peknými ženami, rýchlymi zbraňami a vo veľmi pekných lokalitách. A práve na tie sa pozrieme. Za vyše 50 rokov natáčania sa agent ocitol už v nespočetnom množstve miest. Či už v divokej prírode, alebo v lone veľkomesta, vždy elegantný agent predstavil svetu aj tieto lokality:



 

Jamajka

 

Tento tropický ostrov dal 007 život. Bolo to totiž práve tu, kde sa usadil bývalý britský námorný agent Ian Fleming. Začal písať svoje romány a tým oživil neporaziteľného a stále elegantného agenta Jamesa Bonda. Dnes môžete ísť na Jamajke presne do hotela, kde legenda vznikla a tiež sa okúpať na „jeho pláži,“ ktorá leží priamo pri hoteli.

 

Island

 

Na juhozápade ostrovného štátu leží známe ľadovcové jazero Jökulsárlón. Vo filmografii si zahralo hneď niekoľkokrát. V sérii s agentom 007 sa objavilo dvakrát. V roku 1985 sa tu James Bond preháňal vo filme Vyhliadka na vraždu, a v roku 2002 sa sem vrátil v dramatickej scéne z filmu Dnes neumieraj. Jazero je veľmi populárne a každým rokom sa pomaly zväčšuje, pre topenie ľadovcov.

 

Anglicko

 

Agent 007 holdoval mnohým nerestiam, no rád sa venoval aj športom. Samozrejme takým na úrovni, ako napríklad golfu. Vo filme GoldfingerZajtrajšok nikdy nezomiera sa 007 predviedol na golfovom ihrisku v Golfovom klube Stoke Park. Ten bol prvým podobným klubom na svete a k tomu ešte leží na prekrásnom statku s tisícročnou históriou. Je to úžasné prepychové miesto, ktoré len podčiarklo agentov šmrnc.

 

Švajčiarsko

 

Aj v tejto krajine pobudol James Bond nejaký ten čas. Známym je záber na horu Schilthorn, kde leží reštaurácia s neuveriteľnou vyhliadkou. Vo filme V tajnej službe Jej Veličenstva sa tu Bond zastavil, čo spôsobilo, že tu dodnes nájdete malé múzeum a vyberiete si napríklad raňajkové menu Jamesa Bonda.

 

Česká republika

 

Aj našim susedom sa podarilo prichýliť filmovú legendu. Hoci sa dej filmu Casino Royale odohráva celý v Čiernej hore, natáčanie prebiehalo v známych Karlových Varoch. Historické budovy spolu s  Grandhotelom Pupp vytvorili presne tú atmosféru, ktorú filmári potrebovali. Ešte aj to kasíno sa náramne ponáša na filmové, kde Bond hviezdil.

 

India

 

Do Udaipuru sa James Bond dostal vo filme Chobotnička. Diváci môžu sledovať ako sa blíži k palácu, ktorý ako keby plával na jazere. A v skutočnosti to tak aj je, teda ten dojem. Tento Jazerný palác leží na malom ostrovčeku na jazere Pichola. Dnes je z neho luxusný hotel, ktorého biele mramorové steny do diaľky žiaria.

 

Thajsko

 

Bond spopularizoval aj Morský národný park Ao Phang-Nga. V tomto parku je po ňom dokonca pomenovaný aj jeden z ostrovov, Ko Phing Kan, teraz známy aj ako Ostrov Jamesa Bonda. V filme Muž so zlatou zbraňou môžeme vidieť prekrásne krasové útvary aj vyčnievajúce skaliská z tyrkysovo modrej vody, ktoré sem ročne lákajú množstvo turistov.   

 

Japonsko

 

Na historickom hrade Himedži, ktorý už stáročia zaznamenáva kultúru a históriu Japonska sa zastavil aj agent 007. Film Žiješ len dvakrát sem priviedol okrem agenta aj množstvo ľudí bažiacich po tom uvidieť zábery z natáčania naživo.

Zdroj/autor: lonelyplanet.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa