EXTRA Vlakom triedou De luxe

2010-04-22 09:30:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA/ video - Málokto by dnes chcel stráviť dovolenku vo vlaku. Ešte tak v Orient Expresse. Ale podobných vlakov, ako je legendárny Orient jazdí po svete niekoľko. Jedným z nich je naozaj luxusný Royal Scotsman len pre 36 cestujúcich.



V Afrike nájdete podobnú triedu vo vlakoch The Blue Train, Shongololo Express a Rovos Rail.

Áziou cestuje náročnejšia klientela Orient Expressom, China Oriental Expressom, Palace on Wheeles alebo Istanbul Orient Expressom.

Na východnom pobreží Austrálie jazdí zase Great South Pacific Express, v Severnej Amerike The Acadian, American Orient Express, Whistler Northwind, Rocky Mountaineer Railtours a Royal Canadian Pacific.

A v Európe okrem spomínaných Orient Express a Royal Scotsman sú tu ešte British Pullman, Northern Belle a v Španielsku Al Andalus Expreso.

Vo vlaku Royal Scotsman akoby sa zastavil čas. Prepych, ktorý vás obklopuje, evokuje staré dobré časy, keď sa toľko ešte neponáhľalo. Človek si tak mohol cestu nerušene vychutnať. Škótsko patrí stále ešte k najdivokejším kútom nielen Británie, ale aj Európy.

Vlak prechádza krajinou sýto zelených údolí a tmavomodrých jazier. Cesta začína v Edinburghu, odkiaľ vlak pokračuje pozdĺž východným pobrežím do Keithu, ďalej na západ smerom k ostrovu Skye a pitoresknej horskej dedinke Plockton, pokračuje ďalej do Invernessu (okolo jazera Loch Ness) a konečne dolu na juh do Perthu a končí zase v Edinburghu. Cestou si môžete zahrať golf, spraviť výlet na more za tuleňmi, alebo si len tak vyraziť na prechádzku so sprievodcom.

Jedlo sa servíruje priamo vo vlaku a patrí už veľa rokov k tomu najlepšiemu. Podáva sa v dvoch vagónoch – Victory, kde je šestnásť stolíkov s dvomi, maximálne so štyrmi kreslami a vagón Raven, kde sú stoly väčšie, so šiestimi alebo ôsmimi kreslami. Vybrať si môžete z bohatej ponuky vín i škótskej whisky.

V spacích vozňoch je len šestnásť dvojlôžkových a štyri štvorlôžkové kupé. Všetky sú v starom luxusnom štýle – nájdete v nich okrem iného aj kúpeľňu so sprchou a WC, regulovateľné kúrenie, klimatizáciu a atď., čiže rovnakú výbavu ako majú päť hviezdičkové hotely. O zábavu sa každý večer stará živá hudba.

Klasický týždenný okruh nazvaný Grand North Western stojí 7790 euro. Najlacnejšou alternatívou je tzv. Western na štyri dni, za ktorý zaplatíte len 3830 euro). Ceny zahrnujú cestu, jedlo, víno a alkoholické i nealkoholické nápoje, vstupné na miesta ktoré navštívite v mestách a dedinkách, kde vlak zastaví a večerný program...


Zdroj/autor: traindeluxe, drom

VIDEO Royal Scotsman



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa