Fenomén Instagram a jeho najobľúbenejšie fotky. Ktoré pamiatky vyhrávajú?

2015-12-29 12:00:13 |   |    | 

Opäť nám prešiel rok a nám sa naskytá možnosť obzrieť sa dozadu a zistiť, čo sa vo svete cestovania dialo. Ako inak, opäť mu vládli sociálne siete so svojimi miliónmi fotografií z každého kúta sveta. Turisti sa radi pochvália, a tak sa na ich profiloch pravidelne objavujú svetoznáme pamiatky aj najtajnejšie chránené miesta. Ktoré sa však objavovali za celý rok najčastejšie? Na Istragrame to boli práve tieto miesta.



 

Najobľúbenejšie miesta

 

Denne sa na sociálnej sieti Instagram pridá vyše 80 miliónov fotografií. Z toho veľká časť je práve spojená s cestovaním. Vďaka geolokácii vieme zistiť, kde presne boli fotografie spravené, a teda aj to, kde sa cestovatelia a turisti najradšej fotia. Najznámejšie zábery sa často opakujú a dostávajú aj do takýchto hodnotení.

 

10. Červené námestie

 

Oproti minulému roku si moskovská atrakcia pohoršila a klesla rovno o tri priečky.

 

9. Madison Square Garden

 

Aj jedna z newyorských veľkých atrakcií na tejto priečka spadla. Minulý rok jej patrila 8. priečka, no tento rok si zrejme nezískala toľko sympatií.

 

8. Mólo v Santa Monica

 

Tohtoročnou novinkou je Santa Monica Pier. Ľudia sa tu na pláži radi stretávajú a chodia do zábavného parku z ešte z roku 1916.

 

7. Bejzbalový štadión Dodger Stadium

 

Domáci štadión jedného z obľúbených športových tímov USA sa tento rok posunul poriadne dolu. Minulý rok si vyslúžil 2. miesto a tento rok sa prepadol až na 7. priečku.

 

6. Múzeum Louvre

 

Pozíciu sa podarilo obhájiť práve Louvreu. Jedno z najvýznamnejších múzeí Francúzska, ale aj sveta v sebe ukrýva poklady, ktoré cestovatelia ešte stále radi navštevujú. Pre pyramídou sa jednoducho odfotí úplne každý.

 

5. Walt Disney World

 

Novinkou zoznamu je aj Walt Disney World na Floride. V zozname si jednu z vyšších priečok získal až tento rok.

 

4. Eiffelova veža

 

Na top priečky sa dostala aj parížska Eiffelova veža. Dominanta mesta si tento rok prešla mnohým spolu s mestom, no i tak sa jej priaznivci neotočili chrbtom. Práve naopak. Minulý rok sa do top desiatky nedostala a tento získala až 4 miesto.

 

3. Central Park

 

Čo neodmysliteľne patrí k New Yorku? Je to jeho zelené srdce a miesto, ktoré denne navštívi dav turistov, ale aj obyvateľov mesta. Z nich si každý rád spraví fotku a pochváli sa ňou. Nečudo, že to dotiahol tento rok tak ďaleko.

 

2. Times Square

 

V tomto roku si polepšilo len toto námestie. Centrum New Yorku rozsvietené do miliónov farieb a plné ruchu je magnetom na turistov. Aj vďaka tomu sa mu podarilo presunúť v porovnaní s predchádzajúcim rokom o priečku yššie.

 

1. Disneyland

 

Na samej špičke rebríčka je Disneylan v kalifornskom Anaheim. Miesto, kde sa ročne premelú milióny turistov, je plné života a návštevníkov. Dobre sa tu zabavia malí aj veľkí a najlepšie je ak o tom počuje celý svet.

 

Nezmestili sa

 

V porovnaní s minulým rokom nastali v rebríčku niektoré zmeny. Nedostali sa sem nákupné centrum Dabai Mall (najväčšie nákupné centrum sveta), bejzbalový štadión Yankees Stadium, park Gorkého ani nákupné centrum Siam Paragon. Naopak sa tu objavilo viacej amerických pamiatok, pomedzi ktoré trčia Louvre, Eiffelova veža a Červené námestie. Zo svetových pamiatok sa sem nedostali ani velikáni ako Koloseum, Dom opery v Sydney, Big Ben, či iné miesta, ktoré sú plné turistov.

Naopak sa v tohtoročnej top 20 pravidelne opakuje Disneyland. Zmestili sa sem ešte tie v Tokiu a Paríži. V top 20 sa potom objavili atrakcie ako filmové štúdiá Universal Studios v Kalifornii, Siam Paragon v Thajsku, park Ibirapuera v Brazílii, štadión Yenkees Stadium v New Yorku, Metropolitné múzeum umenia v New Yorku, Golden Gate Bridge v San Franciscu, Brooklynský most a Empire State Building obe z New Yorku a na záver spomínané Disneylandy v Tokiu a Paríži.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa