Cez víkend začne kúpeľná sezóna v Piešťanoch

2007-06-01 14:51:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Šestnástu kúpeľnú sezónu otvoria počas víkendu v Piešťanoch. Podujatie začne množstvo rôznych aktivít pre obyvateľov a návštevníkov Piešťan.



Hlavný program sa začína v sobotu o 10:00 na Kúpeľnom ostrove, kde v hudobnom pavilóne Harmony zástupcovia cirkvi za účasti prezidenta Ivana Gašparoviča požehnajú termálne pramene.

Po slávnostnom akte pôjde sprievod k Domu umenia, kde sa uskutoční ceremoniál otvorenia letnej kúpeľnej sezóny. Podľa mestského magistrátu jeho súčasťou bude netradičné imitované vystúpenie živých sôch z histórie Piešťan, ktoré divákom predvedú známu povesť o pánovi zachránenom piešťanským liečivým bahnom.

Na popoludnie je pripravených v centre Piešťan množstvo podujatí. Nebude chýbať tradičná prehliadka historických vozidiel a súťaž Piešťanské zlaté stuhy – Concours d`Elegance. Počas letných mesiacov sa v Piešťanoch budú konať Národné letecké dni, Piešťanský hudobný festival, tradičný Hodokvas, Benátska noc či filmový festival Cinematik. Leto v Piešťanoch vyvrcholí kvetinovým korzom Victoria Regia.


Zdroj/autor: piestany.sk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: piestany

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa