Park zvierat v Stropkove: Najväčší záujem je o zajace a činčily

2023-09-30 10:00:00 |   |    | 

Stropkovský Park zvierat ponúka návštevníkom približne 80 kusov a 36 druhov zvierat. Najväčší záujem je o zajace a činčily, ale i opice a papagáje ary. Ako pre TASR uviedol vedúci Parku zvierat Kamil Soóš, plánujú vybudovať nové voliéry a chovať v nich klokany a pštrosy.



 

"V našom Parku zvierat sa dajú vidieť hlavne menšie živočíchy, vo viváriu hady, ďalej napríklad jašterice a činčily. Máme tu nové jazierko s koi rybkami. Sú tu tiež opice, ovečky a kozy," povedal Soóš a doplnil, že k dispozícii je i detské ihrisko. Najväčší záujem majú návštevníci o spomenuté zvieratá, avšak zastavujú sa i pri papagájoch ara, ktoré rozprávajú.

Čo sa týka investícií, chceli by vybudovať nové voliéry, v ktorých budú mať klokany a pštrosy nandu. Hotové by mali byť počas budúcoročnej sezóny a pribudnúť by mali i ďalšie informačné tabule.

"Zvieratá sa u nás väčšinou kupujú, niektoré sa aj deponujú z iných zoologických záhrad, keď majú navyše nejaké počty s tým, že to nechcú predať, len to dajú sem," vysvetlil Sóoš a doplnil, že následne sa zvieratá vrátia a predajú inde. V Stropkove sa v parku o zvieratá starajú šiesti ľudia.

"Krmivo dovážame tak rôzne, aj ľudia nám dávajú, ale hlavne berieme od veľkých obchodných sietí. Je to odpad, ovocie a zelenina, ktoré nám dajú a nám to stačí," povedal.

Ako doplnil, v areáli parku je uvedené, čím sa môžu a čím nemôžu zvieratá kŕmiť. Ľudia si majú možnosť zakúpiť krmivo pri vstupe. "Aj s tým krmivom musí byť človek opatrný a nekŕmiť všetky zvieratá zaradom, lebo zbytočne sa to potom vyhadzuje," dodal Soóš.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa