Muž nestíhal let a spravil tú najšialenejšiu vec: Sudca ho poslal rovno za mreže

2020-01-23 12:00:00 |   |    | 

Pasažierov a posádku letu spoločnosti EasyJet z Gatwicku do Marakéša k smrti vystrašilo varovanie, že sa na palube lietadla nachádza bomba. Ako však vysvitlo, šlo len o mimoriadne nepodarený pokus zdržať lietadlo. Jeho autor sa minulý týždeň postavil pred súd.



 

Londýnčan Rashidul Islam (32) mal 4. mája 2019 letieť z Gatwicku do Marakéša za svojou snúbenicou. Ešte trištvrte hodiny pred odletom však nebol na letisku, preto zatelefonoval na políciu. „Let 8897 spoločnosti EasyJet štartuje o 40 minút. V lietadle je možno bomba, musíte ho zastaviť,“ oznámil. Všetkých 147 pasažierov bolo spolu s posádkou okamžite evakuovaných.

Lietadlo malo nakoniec meškanie tri hodiny, Islamovi to však nebolo nič platné. Keď sa totiž dostavil na check-in, kontrola odhalila, že varovný hovor pochádzal z jeho telefónneho čísla. Muž sa počas výsluchu policajtom priznal, že problémy s verejnou dopravou spôsobili jeho meškanie. Bál sa, že lietadlo odletí bez neho a nemohol si dovoliť kúpu ďalšej letenky, preto sa uchýlil k činu, nad ktorým všetci krútia hlavou.

Pochopenie nemal ani sudca, pred ktorého sa Islam postavil 17. januára tohto roku. Za šírenie poplašnej správy ho poslal na 16 mesiacov za mreže a zakázal mu vstup na letisko Gatwick. „Obžalovaný síce prejavil ľútosť, jeho čin sa však nedá ospravedlniť. Nahlásiť falošnú bombu v lietadle znamená nielen značnú finančnú stratu a zdržanie pre letisko a pasažierov, ale tiež šíri strach v spoločnosti,“ vyjadril sa vyšetrovateľ Stephen Trott.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa