VIDEO hrôzy: Dieťa delili od smrti pod vlakom dve sekundy, zachránil ho odvážny železničiar

2021-04-21 12:00:00 |   |    | 

Zamestnanca indických železníc oslavujú ako "superhrdinu", pretože riskoval vlastný život, aby zachránil dieťa z dráhy expresného vlaku. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra AFP.



Na sociálnych sieťach sa rozšírili zábery, zachytávajúce priebeh záchrannej akcie a obetavý 30-ročný železničiar si vyslúžil chválu od mnohých užívateľov.

Šesťročný chlapec bol v sobotu 17. apríla spolu so svojou čiastočne nevidiacou matkou na stanici v meste Vangani (približne 70 kilometrov východne od Bombaja), keď spadol z nástupišťa na koľajnice.

Železničiara Majura Šelkeho, ktorý mal na starosti obsluhu signalizačných zariadení, zalarmoval matkin krik o pomoc, a tak sa okamžite pustil do behu popri trati. Na zverejnených záberoch vidno, ako šprintoval vyše 30 metrov, uchopil chlapca a postavil ho naspäť na nástupište.

Sám tam vyliezol sotva dve sekundy pred tým, ako cez stanicu prešiel rýchlik Udyan Express.

"Videl som pád dieťaťa a vlak, ktorý sa k nemu rýchlo približoval. Nebola nijaká šanca, aby prežil, keby som nezasiahol," povedal Šelke pre miestne noviny Mid-Day.

Nope , not even the fastest man on earth WILL run 20 meters in 4 seconds to save a life. True Super hero you are Mayur...

Uverejnil používateľ Russel Rahim Pondelok 19. apríla 2021

 

Uviedol, že mal strach z prichádzajúceho vlaku, ale dodal: "Vôbec nebol čas rozmýšľať, bol som odhodlaný zachrániť ho." Indické ministerstvo železníc oznámilo, že Šelke bude za svoj čin odmenený. Šéf Hyundai India už napríklad avizoval, že hrdinovi darujú motorku Jawa.

Smrteľné nehody sú v rozsiahlej, ale často zanedbanej sieti železníc pomerne časté, píše AFP.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: YouTube
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa