CHORVÁTSKO Prvé centrum pre cykloturistov

2008-03-31 12:00:00 |   |    | 

CHORVÁTSKO - Prírodný park Kopački rit, ktorý sa nachádza v severovýchodnej časti Chorvátska, v oblasti medzi riekami Dráva a Dunaj, sa stal prvým návštevníckym centrom pre cykloturistov v Chorvátsku.



Pred 3 rokmi Kopački rit v spolupráci s Chorvátskou kanceláriou nemeckého združenia pre technickú spoluprácu rozbehol spoločný projekt rozvoja Dunajskej cykloturistickej trasy. Projekt má tri fázy a prednedávnom bola ukončená jeho druhá časť. Prvá fáza projektu rozvoja Dunajského cykloturizmu zahŕňala montáž turistickej signalizácie, informačných pultov a vo všeobecnosti propagáciu dunajskej trasy prostredníctvom máp, brožúrok a reklamných materiálov.

Na parkovisku prijímacieho centra Kopački rit prednedávnom postavili kryté parkovisko pre bicykle a v priestoroch prijímacieho centra sa nachádza nový počítač s pripojením na internet, ktorý môžu využívať všetci cykloturisti.

Kopački rit sa stal aj internetovým centrom a ako návštevnícke centrum má za cieľ poskytovať cyklistom a cykloturistom základné informácie a správy o dodatočnej ponuke, týkajúcej sa zaujímavých podujatí, reštaurácií, ubytovní, servisov bicyklov a všetkého, čo poskytuje turistická ponuka baranjskej oblasti. Na počítači bude možné pozrieť si fotografie z cesty, posielať e-maily, písať blogy a vyhľadávať informácie.

Vzhľadom na to, že Dunajská trasa je prvá medzinárodná trasa v Chorvátsku a ročne po nej prejde veľký počet cykloturistov, tretia fáza tohto projektu zahŕňa „ecocounters“ t.j. počítadlá cyklistov, ktoré budú namontované pri vstupe do prírodného parku Kopački

rit. Neskôr pribudne aj počítadlo pre chodcov a motorové vozidlá.

 

Turist.združenie Osijecko-baranjskej župy www.tzosbarzup.hr

Prírodný park Kopački rit www.kopacki-rit.com

 

Zdroj/autor: chorvatsko-turisticke združenie,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa