Dovolenka v Nízkych Tatrách: 10 najzaujímavejších tipov na výlety

2020-06-25 00:00:00 |   |    | 

HOTEL PARTIZÁN **** na Táľoch sa nachádza v krásnom prostredí Nízkych Tatier na južnej strane Chopku. Je ideálnym východiskovým bodom pre poznávacie výlety, ktoré sú dokonca začlenené do rodinného animačného programu. Ak je vašou prioritou poldenný či celodenný program pre spoznávanie Horehronia na vlastnú päsť, odporúčame niektoré z týchto desiatich destinácií.



 

1. Sihla (35 km)

Toto krásne miesto má svoje čaro v každom ročnom období. Prekrásne výhľady na Veporské vrchy si najlepšie užijete zo sedla koní. Navštívte Slovenský hucul klub a povozte sa na horských koňoch jedinečných svojou pokojnou povahou a zárukou zdolania aj najťažších terénov (www.hucul.sk). Výlet zakončíte nákupom mliečnych výrobkov priamo od farmárov.

Trasa pre cyklistov: https://cyklo.horehronie.sk/trasy/brezno/zakluky-cez-cierny-balog-a-sihlu

 

2. Lesnícky skanzen Vydrovo (23 km)

Obľúbená turistická destinácia mnohých Slovákov Lesnícky skanzen sa nachádza vo Vydrovskej doline asi 1 kilometer od Čierneho Balogu. Na „Chodníku lesného času“ je 86 zastávok, ktoré vám ponúknu objavné pohľady na životodarné schopnosti lesa. Zaujmú aj živé obrazy z histórie, súčasnosti a budúcnosti lesníctva. Pôsobivým doplnením areálu sú prírodné diela umelcov Ekoartu. Zo skanzenu sa môžete vrátiť do centra obce Náučným chodníkom obce Čierny Balog.

 

3. Užite si jazdu (5 km)

V nízkotatranskej obci Mýto pod Ďumbierom sa nachádza Ajax farmaMÝTO SKI & BIKE centrum. Na farme si môžete vyskúšať pohľad na svet zo sedla koní alebo poníkov. Detičky sa tešia na domáce zvieratká v MINIZOO. Pár metrov od farmy nájdete BIKE PARK pre všetky vekové kategórie. Vyskúšajte jazdu na terénnych kolobežkách, zjazdových bikoch alebo odrážadlách pre najmenších jazdcov. Deti aj dospelých poteší MAXI TRAMPOLÍNA. Užite si jazdu a vyvetrajte hlavu ;-). Hostia ubytovaní v Hoteli Partizán**** sa do stredísk a späť pohodlne odvezú hotelovým BIKE BUSom.

 

4. Vláčiky (23 km)

Horehronie sa môže právom nazývať Vláčikový región. Vybrať sa môžete na dobrodružnú jazdu obľúbenou úzkokoľajovou ČIERNOHRONSKOU ŽELEZNIČKOU z východzej stanice Čierny Balog na Dobroč alebo do lesníckeho skanzenu Vydrovo. Nostalgickú jazdu HOREHRONSKÝM EXPRESOM - historickým vlakom môžete absolvovať na dvoch panoramatických trasách, ktoré vás nezabudnuteľnou horehronskou prírodou vedú za tradíciami, oddychom, ale aj aktívnym zážitkom. Treťou alternatívou je zážitková jazda parným vláčikom OZUBNICOVOU ŽELEZNIČNOU TRAŤOU POHRONSKÁ POLHORA – TISOVEC, ktorá je jediným miestom v Európe, kde si je možné v plnosti vychutnať dávno zabudnutý zážitok jazdy ozubnicovým parným vlakom na železnici normálneho rozchodu.

 

5. Jaskyňa mŕtvych netopierov (8 km na začiatok trasy)

Po stopách mŕtvych netopierov sa môžete vydať v Nízkych Tatrách. Jaskyňa sa nachádza v Ďumbierskom vysokohorskom krase (1750 m n. m.), 8,5 kilometra od Hotela Partizán****. Môžete si vybrať 3 zaujímavé trasy: rodinnú (s detičkami od 8 rokov), speleotreking pre tých, ktorí už majú skúsenosti s pohybom vo vysokohorskom teréne a ovládajú lezecké návyky a pochúťku - najťažší speleotreking, ktorý si vyžaduje pokročilejšie lezecké zručnosti. Na prehliadku je nutná rezervácia vopred.

 

6. Prameň Hrona a Sysle na Muráni (60 km)

Objavte pramienok, ktorý sa počas cesty Slovenskom mení na druhú najdlhšiu rieku. Nájdete ho neďaleko obce Telgárt pod majestátnou Kráľovou hoľou. Priamo k prameňu sa môžete doviezť autom a výlet spojiť s návštevou neďalekého hradu Muráň a sysľoviska Biele vody pri Muráni. Vidieť a kŕmiť plachého sysľa vo voľnej prírode bude zážitkom na celý život! Odporúčame na celodenný výlet.

 

7. Dobročský prales (30 km)

Objavte tajomstvá tisícročného lesa. Mystická atmosféra, nedotknutá fauna a flóra ponúkajú nezabudnuteľný zážitok, ktorým vás bude sprevádzať skúsený odborník. Prales sa nachádza v nadmorskej výške od 700 do 1 000 m n. m. vo Veporských vrchoch a patrí medzi národné prírodné rezervácie a medzi sústavu území európskeho významu NATURA 2000. Objednávky minimálne 24 hodín pred prehliadkou.

 

8. Vajskovský vodopád (8 km na začiatok trasy)

Vydajte sa na nenáročnú túru krásnou Vajskovskou dolinou. Budete očarení malebnými zákutiami Vajskovského potoka, pokojom a tichom. V poslednej tretine sa charakter túry zmení a ukážu sa vám majestátne nízkotatranské hole. Čerešničkou na konci putovania bude 9 metrov vysoký vodopád. Túra začína aj končí v Dolnej Lehote, cestou späť sa môžete osviežiť v rekreačnej oblasti Krpáčovo s jazerom s možnosťou kúpania.

Vajskovský vodopád.jpg

Autor: Pe3kZA – Vlastné dielo, CC BY-SA 4.0, Odkaz

 

9. Po zbojníckych chodníčkoch (35 km na začiatok trasy)

Zbojnícka družina Jakuba Surovca počas svojej existencie často unikala pandúrom Čertovou dolinou. Priamo po ich stopách sa dnes môžete vydať aj vy. Trasa začína pri legendárnom salaši Zbojská a vedie po skalách a balvanoch, nutnosťou je preto pevná nepremokavá obuv. V doline môžete objavovať prírodné (aj zbojnícke) poklady a náučné zastávky. Po túre vám dobre padnú špeciality slovenskej kuchyne a syrové výrobky Salaša Zbojská.

 

10. Tajomné komnaty (15 km / 6 km)

Prší? Nevadí. Dážď praje návšteve izieb plných tajomných nástrah. Legenda o jedinom slovenskom upírovi Prdimuchovi ožíva v jeho pamätnej izbe plnej strašidelných úloh v Hornej Lehote. Pomôžte Fonfe oslobodiť jej milovaného Jána Lehotského od zlého ducha upíra Prdimuchu a uniknúť z izby skôr, ako napadne duch aj vás. Ťažšou možnosťou je Escape room v Mýte pod Ďumbierom. Dostanete sa za 60 minút z miestnosti? Zažijete pocit strachu, stresu, zúfalstva, ale aj radosti z každej vyriešenej úlohy, ktorá vás vedie o krok bližšie ku otvoreniu dverí.

 

HOTEL V LESE, LES V HOTELI

Tento slogan dokonale vystihuje hotel Partizán**** v rekreačnej oblasti Tále, na južnej strane Chopku. Všetky zmodernizované izby a exkluzívne apartmány sú dizajnovo spracované a vyšperkované do najmenších detailov. Každá dekorácia a doplnok podčiarkujú ideu „les v hoteli.“ Okrem množstva relaxačných a športovo-zábavných aktivít priamo v hoteli alebo v hotelovom parku prebiehajú počas letných prázdnin tematické animácie. Deti spoznávajú prírodu, zabavia sa počas hier a tvorivých dielní. Spoločnosť im robia maskoti Ferdo a Ferduška, zážitky s nimi sa im natrvalo vryjú do pamäti. Denne tiež hotel organizuje rôzne výlety v regióne Horehronie, doprava je zabezpečená hotelovým busom. Dovolenka na Slovensku má svoje čaro. Objavte ho v Hoteli Partizán****.

 

Využite aktuálnu ponuku na dlhšie pobyty a získajte 10% zľavu pri priamej rezervácii na 5 a viac nocí na TEJTO stránke.

 

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Hotel Partizán, TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa