Hodnotenie lyžiarskych stredísk: suverénnym víťazom sa stalo Rakúsko

2012-12-11 14:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - SnowTrex, špecialista na zimné a lyžiarske zájazdy, po prvýkrát vo svojej histórii ocenil lyžiarske strediská, a to hneď vo viacerých kategóriách. O priazeň návštevníkov sa uchádzali strediská v kategórii najlepšie lyžovanie, najlepšie lyžiarske stredisko a stredisko s najlepšou après-ski zábavou. Podkladom na udelenie ocenenia bola anketa medzi skoro 100 tisíc zákazníkmi, ktorí v zimnej sezóne 2011/12 vycestovali so SnowTrexom.



V kategórii najlepšie lyžiarske stredisko sa na prvom mieste suverénne umiestnil Hochgurgl v údolí Ötztal. Región Obergurgl-Hochgurgl sa už niekoľko rokov snaží o špičkovú kvalitu a výborné podmienky pre zimné športy.

Ďalšie ocenenia putovali do strediska Maria Alm, Sölden, Zell am See, Ischgl, Lofer a Flachau. Údolie Zillertal je v prvej desiatke zastúpené hneď dvomi strediskami: Kinkenberg a Mayrhofen.

Len jediné jedno ocenenie nebolo udelené v rámci Rakúska. Lyžiarske stredisko Livigno sa ako jediné presadilo v konkurencii s rakúskymi lyžiarskymi strediskami.

Taktiež v kategórii najlepšie lyžovanie dominuje Rakúsko: na prvom mieste sa medzi návštevníkmi umiestnil región Neustift, z ďalších ocenení sa tešili regióny Brixen im Thale, Ischgl, Hochgurgl, Flachau, Sölden, ako aj Finkenberg, Hippach a Kaltenbach v údolí Zillertal. Francúzsko je zastúpené regiónom Val Thorens, v ktorom sa nachádza známe Trois Vallées (Tri údolia).

Krajinou tradičnej a neopakovateľnej après-ski zábavy je a zostane Rakúsko. Ischgl naďalej neohrozene zostáva na prvom mieste pre všetkých fanúšikov après-ski. Na druhom a treťom mieste nasledujú strediská Sölden a St. Anton a ďalšie strediská, ktoré sú známe vďaka svojim après-ski barom.

 

Zdroj/autor: snowtrex.com, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.8/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa