Tip týždňa: Gipsy food festival v Bratislave

2013-04-08 14:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Oddnes až do nedele, 14. apríla môžu obyvatelia a návštevníci Bratislavy zažiť Gipsy food festival, ktorý vo vybraných reštauráciách ponúkne špeciality tradičnej rómskej gastronómie. Tento týždeň rómskej kuchyne organizuje občianske združenie Divé maky pri príležitosti dnešného Medzinárodného dňa Rómov. Okrem gurmánskeho zážitku ponúka festival možnosť podporiť dobročinné aktivity pre nadané rómske deti.



Snahou je predstaviť typickú rómsku kuchyňu, ktorá pripravuje sýte a zároveň lacné jedlá, ktoré si nevyžadujú ani zložitú prípravu, ani drahé ingrediencie.

Návštevníci tak môžu ochutnať napríklad kuraciu polievku Žufku, zemiakovú špecialitu Džatky, pečené rebrá Pašvare či Chumer s bukami - rezance s kuracími pečienkami. Vo všetkých prípadoch sú to tradičné rómske jedlá, ktoré sa v rómskych domácnostiach pripravujú aj v súčasnosti.

Týždeň rómskej kuchyne v hlavnom meste navyše vychádza z tradície Bratislavy. V minulosti bola rómska kuchyňa súčasťou koloritu starej Bratislavy - Prešporku.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
1.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 9. máj. 2024. Meniny má Roland.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa