Louvre obsadený! Premnožili sa tam obrovské potkany

2014-07-31 13:00:32 |   |    | 

Asi najznámejšie múzeum sveta Louvre v Paríži poskytuje pohľad na neskonalé krásy klasického umenia. Nie len exponáty dokazujú exkluzivitu vycibreného francúzskeho oka. Samotná budova múzea je skvost, lahodiaci očiam miliónov návštevníkov Paríža. No toto krásne miesto si ako svoje bydlisko vybrali aj iní návštevníci – obrovské potkany.



 

Nevítaní hostia

 

Paríž ako každé iné veľkomesto má svoje svetlé a temné stránky. Tie temné sa snaží ukryť pod povrchom prípadne odsunúť do vzdialených častí, ktoré akoby nemali nič spoločné s leskom a slávou hlavného mesta. Medzi ne patrí špina, bieda a aj hlodavce v podobe myší a potkanov.

A práve tým sa zapáčilo nasťahovať sa do záhrad bývalého kráľovského sídla. Tuilerijské záhrady sú ale obľúbeným miestom nie len potkanov, ale aj množstva turistov, ktorí sem počas pekných dní prichádzajú na piknik. Sú však zhrození, keď popri nich bez obáv prebiehajú mohutné hlodavce.

Ako vždy si za to turisti môžu sami. V záhradách nechávali množstvo odpadkov, ktoré začali lákať potkanov. Ľahká potrava uprostred mesta im zavoňala. S týmto problémom už Paríž bojuje niekoľko mesiacov (a domáci vravia že aj rokov), no všetky snahy pracovníkov sú márne. Potkany sa množia aj vďaka iniciatíve ľudí. Zbierajú totiž nástrahy a jedy, aby „chlpáčikov“ ochránili. Dokonca im nosia vodujedlo, aby sa im dobre darilo.

Desivé je na tom to, že potkany už nevyliezajú len v noci, ale aj za slnečných dní. Vyhrievajú sa na slnku presne ako turisti, ktorí vedľa nich ležia a jedia. Deti ich dokonca naháňajú, ako vtáky na námestí. Tlupy potkanov sa tak preháňajú kade tade a spôsobujú vrásky na čele správcov, ktorí sa obávajú, že hlodavce odstrašia návštevníkov múzea.

Zdroj/autor: ČTK, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
2.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa