TIP na víkend: Filmové podujatia sa rozbehnú po celom Slovensku

2015-03-12 12:00:18 |   |    | 

Keďže sa nám to počasie pokazilo, nezostáva nič iné len si nájsť iný program. Keď prší, je dobré sa skryť a pri šálke teplého nápoja si vychutnať napríklad dobrý film, alebo prezentáciu. Tých bude tento víkend požehnane. Cestovatelia, ale aj filmové hviezdy sa predvedú na plátnach v rôznych mestách. Nepremeškajte preto skvelú príležitosť obzrieť si svet očami iných. Keď sa potom v nedeľu vyčasí, môžete vyskúšať aj vonkajšie aktivity, ktoré vám dodajú energiu.



 

Bratislava

 

Až do nedele bude pokračovať cestovateľský festival Cestou necestou. Vyberte si z množstva prezentácií, ktoré vám predstavia svet. Čím viac ich navštívite, tým viac sa dozviete, ako to chodí napríklad v takej Indii, Indonézii, Argentíne, Peru atď. Taktiež sa dozviete, akými všemožným spôsobmi sa dá obzrieť si svet. V Bratislave sa uskutočňujú prezentácie a premietania v podnikoch Hlava 22, Elam, Cafe Luxor, Luxford a DK Ružinov. Zakúpte si lístok na Predpredaj.sk a navštívte zaujímavé vystúpenia, kde sa stretnete aj s inými cestovateľmi. Kto nestihne v Bratislave, nemusí ale zúfať, keďže putovný festival Cestou necestou sa predstaví vo viacerých slovenských mestách. Stačí sledovať ich stránku a dozviete sa, kam nabudúce zavíta.

V Bratislave sa môžu domáci aj návštevníci tešiť na filmovú lahôdku. V meste bude do 18. marca Créme de la créme – Týždeň francúzskeho filmu. To najlepšie z aktuálnej francúzskej kinematografie si obzriete v kinách Kino Film Europe a Mladosť. Predvedú sa veľké hviezdy a zaujímavé filmy mladých autorov. Program je pripravený aj pre deti, ktorým budú venované dve premietania. Ani toto podujatie nezabudlo na Ne-bratislavčanov a zavíta do slovenských miest: Banskej Bystrice, Nitry, Liptovského Mikuláša, Martina, Trenčína, Košíc, Prešova, Modry, Seredi, Trnavy, Spišskej Novej Vsi, Žiliny a Popradu.

Do tretice ponúkame festival Hory a mesto. Až do nedele sa na ňom oboznámite s outdoorovými aktivitami Slovákov a zahraničných cestovateľov po celom svete. V kinosále Cinema City si pozriete zaujímavé filmy spojené so športom a voľnočasovými aktivitami. Tešiť sa môžete na prekrásne zábery prírody aj zaujímavé a napínavé príbehy.

 

Žiar nad Hronom

 

Ak milujete hviezdy a ich pozorovanie, v nedeľu sa nezabudnite zastaviť v Krajskej hvezdárni a planetáriu Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom. Od 14:00 je tu pripravený program v rámci Dňa otvorených dverí. Zaujímavé prednášky, pokusy a súťaže už čakajú na malých, ale aj veľkých návštevníkov. Ak bude priaznivé počasie, bude možné pozorovať cez deň slnko a po zotmení hviezdy.

 

Košice

 

Zajtra a v sobotu sa Košičania môžu ísť pozrieť na výstavu  Salón piva. V hoteli Centrum sa od 15:00 do 23:00 dozvedia o výrobe piva, o tom ako sa má čapovať a čoto aj ochutnajú. Pivnú kultúru spoznajú aj v prepojení s jedlom, takže budú mať o zábavu postarané.

 

Spišská Belá

 

kaštieli Strážky sa v piatok a v sobotu bude konať podujatie Ozveny festivalu Jeden svet. Ide o projekt, na ktorom sa premietnu zaujímavé filmy a dokumenty mierené na človeka a jeho postavenie v dnešnom svete. Témou je Sloboda nie je zadarmo. Tá sa premietne do všetkých dokumentov poukazujúcich na nerovnosť, práva žien a podobne. Prvé premietanie začne vždy o 18:00.

 

Betliar

 

V tunajšom zámku sa v sobotu odohrá jarné upratovanie. Komentované prehliadky vám predstavia práce reštaurátorov a v priľahlom parku si prezriete prácu remeselníkov na jarmoku. Ich výrobky následne budete môcť aj vyhrať, keďže všetky vstupenky budú zlosovateľné v tombole.

 

Ždiar

 

V lyžiarskom stredisku Ski Bachledova sa v sobotu odohrá zaujímavá súťaž. Pôjde o preteky v snowraftingu, ktorých sa môže zúčastniť každý z nás. Rozlúčka s lyžiarskou sezónou bude plná zábavy, keďže nepôjde ani tak o športové výkony ako o kreativitu a priateľstvá v družstvách. Prihláste sa vyhrajte v jednej z kategórií: Najrýchlejšie družstvo, Najkreatívnejšia prezentácia a Najlepšie kostýmy.

 

Prešov a Banská Bystrica

 

V oboch týchto mestách sa cez víkend uskutočnia prehliadky mesta. V Prešove sa pozriete po stopách tunajších významných učiteľov. V sobotu sa začína o 10:00 a v nedeľu o 14:00 pred Mestským informačným centrom. V Banskej Bystrici sa zase pozriete na to, kto bol Ján Thurzo. V nedeľu o 14:00 sa začne prehliadka, ktorá vám objasní, kto tá to významná osoba bola, a aký vzťah mal s mestom.

 

Liptovská Teplička

 

Za dobrotami sa zastavte v nedeľu v Liptovskej Tepličke. Súťaž vo varení  jedení šúľancov sem priláka hladošov aj skvelých kuchárov. Pred tým si budete môcť pozrieť kultúrny program s vynášaním Moreny.

 

Zdroj/autor: TASR, SACR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa