TIP na víkend: Dni humoru a letnej zábavy sú nachystané v každom kúte Slovenska

2015-07-02 12:00:00 |   |    | 

Blížia sa horúce dni, a preto náš Dromedár všetkým odporúča, aby si poriadne oddýchli. Naordinujme si poriadnu dávku chladivej vody. Ako v pohároch, tak aj v jazerách, prípadne na kúpaliskách. Keď sa už schladíme, mali by sme využiť čas a spraviť niečo aj pre svoju dušu. Umenia, kultúra, všetko čo vás poteší. S Dromedárom sme sa preto opäť pozreli na podujatia, ktoré sa cez víkend uskutočnia v našom okolí. Kam potiahne vaše srdce?



 

Bratislava

 

Sobota a nedeľa budú patriť dobrej zábave na vode. V areáli Divokej vody v Čunove sa totiž odohrá podujatie Festival divokej vody. Tu sa návštevníci oboznámia s tým, ako sa pohybovať na divokých vodách, a popri tom si dobre oddýchnu pri športových a rekreačných aktivitách.

Teraz sa pozrieme na Devín. Pokračovať tu budú historické vystúpenia, tentokrát barokové. Rytieri na Devíne predstavia ukážky z obdobia 30. ročnej vojny. Tradične tu bude veľmi živo. Naplánovaný je program na celú sobotu s tým, že sa tu zabavia deti aj dospelí.

Od dnes do nedele sa v hlavnom meste uskutoční medzinárodný folklórny festival Slovakia Folk 2015. Vystúpia tu detské, mládežnícke aj dospelé súbory a zbory. Skvelú hudbu si užijete na viacerých miestach Bratislavy.

 

Nitra

 

Tento víkend sa v meste začnú tradičné a obľúbené mestské slávnosti Nitra, milá Nitra..., Pribinove a Cyrilo-metodské slávnosti. Opäť vyzdvihnú osobnosti, ktoré tu pôsobili a návštevníci sa pozrú do dôb, kedy žili. Všetko sa začne otvorením archeoparku, pokračovať sa bude s historickým včasnostredovekým festivalom Pribinova Nitrawa (v podhradí sa stretnú bojovníci a návštevníci si obzrú, ako to v tých dobách chodilo) a záver sa ponesie v náboženskom duchu, pri oslave národnej púte. Aby organizátori potešili svojich návštevníkom, pripravili im vystúpenia SĽUKu, divadelné vystúpenia, koncerty a aj jarmok.

 

Demänovská Dolina

 

Na Chopku si tentokrát pripravili ozaj skvelé podujatie. Hlavne menším sa isto zapáči nočný vývoz lanovkami na Chopok, kde sa ponoria do troch zaujímavých rozprávkových svetov. V nočnom programe sa stretnú s drakom Demiánom a objavia čaro slovenskej prírody.

 

Spišská Nová ves

 

piatok sa práve tu začína nultý ročník festivalu Dni humoru na Spiši. Vítaní sú úplne všetci od mladých po starých a aj deti. Humorom a zábavou to bude všade praskať a to vďaka „východniarskym“ humoristom. Tí budú ľudí baviť v miestnych parkoch. Okrem toho sú pripravené sprievodné podujatia, atrakcie, divadlá a aj pivný festival. Východniarsky humor bude oslavovať svoj prvý oficiálny deň.

 

Oravský Podzámok

 

Piatková noc bude patriť strachu a hrôze. A to hlavne na Oravskom hrade, keďže sa tu uskutoční nočná prehliadka zameraná na históriu spojenú s najkrvavejšou barónkou (možno aj na svete) Alžbetou Bátoriovou. Noc krvavej grófky sa začne o 21:00 a prehliadka sa uskutoční každých 15 minút.

sobotu a v nedeľu sa navyše stretnete s prekrásnymi zvieratami a ich pánmi. Sokoliari sem totiž prídu, aby ukázali svoje umenie. Predstavenie sa začne vždy o 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00.

 

Vrbové

 

Už deviaty ročník má pred sebou festival Vrbovské vetry. Ide o rôznorodé podujatie, na ktoré sú už nachystané všakovaté hudobné vystúpenia domácich aj zahraničných interpretov, debaty, rozhovory a podobne. Bude sa samozrejme aj súťažiť a všetko sa ponesie v duchu netradičného humoru.

 

Veľký Biel

 

Tunajší kaštieľ si na sobotný večer pripravil zaujímavé predstavenie. V rámci celoletných historických prehliadok tu prebehne hrané vystúpenie o významnej postave – Beatrix Luxemburskej. Jej intrigy a sprisahanie si pozriete na vlastné oči o 19:00, 20:00, 21:00 a 22:00.

 

Častá

 

Na hrade Červený kameň vás v sobotu privítajú na koncerte Gemini na hrade. Kto príde, ten si vypočuje skvelé vystúpenie s írskou a keltskou hudbou. V priestoroch Rytierskej sály budú mať tieto melódie isto magickú moc. Vystúpenie začne o 19:00.

Navyše sa tu už v piatok začne Festival zabudnutých remesiel. Aby ste stredovek prežili čo najlepšie, budete priamo uprostred diania. Na trhovisku stretnete ako vysokú šľachtu, tak aj spodinu a sami sa zúčastníte zaujímavého programu.

 

Pezinok

 

Podujatie Víno a levanduľa do Pezinku priláka hlavne tých, ktorí majú radi to najlepšie čo okolie ponúka. Je to samozrejme víno. Toto podujatie sa uskutoční v sobotu na Starej hore a začne o 13:00. Na podujatie si musíte zakúpiť vstupenku, v rámci ktorej môžete potom degustovať.

 

Pukanec

 

Na víkend sa už tešia remeselníci a hudobníci zo širokého okolia, keďže práve tu prebehne remeselný jarmok so všetkým čo k nemu patrí.

 

Zdroj/autor: slovakia.travel, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa