VIDEO: Z tohto videa nespustíte oči. Najkrajšie je naše Slovensko

2015-07-29 12:00:00 |   |    | 

Odísť a hľadať nové miesta vo svete napadlo aj už pomerne známemu slovenskému študentovi Matúšovi Lašanovi, ktorý sa na internete preslávil úchvatnými časozbernými videami o našej prekrásnej krajine. No našťastie pre nás túto „chybu“ neurobil a aj svoj ďalší projekt venoval slovenskému kraju, ktorý je podľa nás, ale aj týchto záberov, jednoducho najkrajší na celej šírej Zemi.



 

V prírode aj mestách

 

Tentokrát vo videu Somewhere in Slovakia (Niekde na Slovensku) nám Matúš Lašan ponúka jedinečné zábery na prírodu, ale aj mestá. V porovnaní s ostatnými videami máme možnosť vidieť aj život v nich a to, ako pulzujú. Košice, Bratislava, Bardejov. Každé z nich má v sebe niečo iné a to sa podarilo zachytiť práve pomocou týchto záberov.

 

 

Z prírodných lokalít si vybral Pieniny, Slovenský raj, Vysoké Tatry, ale taktiež menej známe miesta v Malej Fatre, Strážovských vrchoch alebo na Poľane.

 

Technika

 

Vytvoriť hoci aj takéto krátke video zaberie naozaj veľa času. Autor na ňom pracoval vyše 8 mesiacov, z čoho 7 strávil na cestách a 1 za počítačom. V prírode využil techniku časozberného snímania fotiek. Teda nafotil obrovské množstvo záberov, ktoré potom spojil do videa. Ak by vás to zaujímalo, tak jeden záber pozostáva z 400 až 500 fotografií. Tie potom putovali do počítača, kde sa z nich stalo toto zaujímavé video odhaľujúce krásy Slovenska.

 

Na cestách

 

Keď sa človek vydá na takúto cestu, za spoznaním Slovenska, strávi naozaj veľa času ako v aute, tak aj v prírode. Pri tejto príležitosti vás môže postrehnúť čokoľvek. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Matúš Lašan zvládol pokazené auto (na Slovensku máme stále dosť slušných a dobrých ľudí, ktorí mu pomohli), silné búrky (vidieť ju môžete aj na závere z Bojníc), prívalové dažde (tie naplnili korytá Slovenského raja, a tak vznikli ohromujúce zábery) a aj treskúcu zimu (Lomnický štít ho v máji takto privítal).

Našťastie nič mu nezabránilo, aby svoju prácu ukončil, a tak sa dnes môžeme pozerať na takmer neskutočné zábery dokazujúce, že si nemáme na čo sťažovať. Naopak by sme mali viacej spoznávať a obdivovať to, čo nám bolo dané.

Autor: SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.4/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa