TIP na víkend: Slnko, leto a skvelé podujatia vás zabavia na celom Slovensku

2015-08-13 12:00:16 |   |    | 

Ďalší únavný a veľmi horúci týždeň je takmer za nami.vysoké teploty dávajú zabrať nám všetkým a je čas opäť trochu vypnúť a oddýchnuť si. Je len na vás aký program si vyberiete a čo je vám po vôli. Slovensko poskytuje obrovské množstvo možností, takže či to bude príroda alebo mesto nezvolíte zle. My vám tiež ponúkneme zopár nápadov, aby ste si tento víkend užili ako sa patrí.



 

Banská Štiavnica

 

Mesto spolu s obcami Zvolen, Kremnica a Dudince vás srdečne pozývajú na multižánrový festival Cap à l´Est. Prebiehať bude až do soboty a jeho hlavnou témou budú tak ako každý rok menšiny žijúce na Slovensku. Do programu je zaradených mnoho zaujímavých interpretov, predstavení, seminárov, besied a pod.

 

Žilina

 

Štvrtok a piatok budú v Žiline patriť stredoveku. Na Mariánskom námestí sa totiž opäť odohrá obľúbený Stredoveký deň. Návštevníci si obzrú boje, zápasenia, sokoliarov, tábory, rôzne scénky a vyskúšajú si aj lukostreľbu. K tomu bude patriť aj hudba a malý jarmok s ochutnávkou stredovekých jedál.

 

Štiavnické bane

 

Radi plávate? Potom sa vám isto zapáči Festival bizarných plavidiel „Utopenec“. Na jazere Vindšachta sa v sobotu utkajú plavidlá poháňané ľudským pohonom. Registrácia začne o 9:00. Po súťaži prídu na rad dračie lode, vystúpenia, sokoliari a aj iné súťaže.

 

Špania Dolina                                                   

 

Malých aj veľkých potešia podujatia, ktoré sú nachystané v tejto oblasti. Zajtra a v sobotu sa právu odohrajú divadelné festivaly SpanDiv 2015 a Klopačka 2015. Vystúpia na nich rôzne divadelné súbory, ktoré sem prinesú príjemný kultúrny zážitok.

 

Michalovce

 

Počas víkendu sa obyvatelia východu môžu tešiť na Zemplínske folklórne slávnosti, ktoré bude tento rok sprevádzať aj Motoraz sveta motocyklistov. Program v rámci ktorého vystúpia folklórne súbory, uskutočnia sa výstavy, jarmok  a divadelné predstavenia prebehne v centre mesta na pešej zóne, ale aj na Vínnom jazere a Zemplínskej Šírave.

 

Oravský Podzámok

 

Slovenské rytierske dni sa teraz presúvajú na Oravský hrad. V nedeľu sa tunajší návštevníci zabavia pri dobovej hudbe a pohľade na boje. Témou sú križiacke výpravy proti Husitom. Návštevníci si taktiež môžu vyskúšať svoje bojové schopnosti a pokračovať v zbieraní pečiatok z tohto podujatia. Program sa začne o 13:00.

 

Častá

 

Milovníci histórie by v sobotu nemali obísť Častú a jej Červený kameň. Odohrá sa tu totiž podujatie Slepá spravodlivosť, na ktorom zistíte ako prebiehali pravé stredoveké súdne procesy. S obžalovaným prejdete všetky zaujímavé časti hradu a sami sa pokúsite zistiť, kde sa ukrýva pravda v tomto tajuplnom prípade. Prehliadky začnú každú hodinu od 19:00 do 23:00.

 

Čachtice                                  

 

Na hrade tento víkend potečie krv prúdom. Tento krát je však nebude využívať Báthoryčka, ale tí čo ju naozaj potrebujú. Na podujatí Báthoryčkina kvapka krvi, ktoré sa uskutoční túto sobotu, budú mať dobrovoľníci príležitosť darovať krv Národnej transfúznej službe. Poobede potom príde rad na zábavu, jarmok, vystúpenia a aj šermiarov.

 

Valčianska dolina

 

Ak sa zaujímate o drevo a prácu s ním, od pílenia až po umenie, tak sa zastavte v sobotu vo Valčianskej doline na podujatí Valčianske Lomidrevo 2015. Prebehnú tu súťaže, vystúpenia a zabavia sa aj tí najmladší.

 

Žarnovica

 

Hrad Revište vás túto sobotu pozýva na spoznávanie obdobia tureckých výbojov na naše územie. Noc hradov a zrúcaním s témou Turecké boje na Revišti vás od 18:00 zabaví počas ukážok bojov, zbraní a odevov a tiež prehliadky hradu.

 

Bardejov                   

 

Objavujte zákutia mesta a sledujte ako žili a pôsobili „Hlavy pomazané“ práve v Bardejove. Na prehliadke sa dostanete aj do Bardejovských kúpeľov. Odchod je v nedeľu spred zastávky MHD pri kúpeľoch o 18:00.

 

Trenčín                   

 

Silné tátoše sa tento krát predstavia na podujatí Kôň v areáli Expo Center Trenčín. Exhibície, súťaže, ukážky, hipoterapiu a iné si tu ako návštevníci budete môcť obzrieť.

Zdroj/autor: slovakia.travel, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa