Silvester na Slovensku: Pozrite si, ako privítajú Nový rok vo vašom meste

2017-12-30 00:00:01 |   |    | 

Máme tu záver roka 2017, ktorý mnohí z nás oslávia spolu s priateľmi a známymi v uliciach. Organizátori si pre vás v jednotlivých mestách opäť pripravili bohatý program plný hudby, tanca a zábavy. Pozrite sa, ako bude privítanie nového roka prebiehať vo vašom meste.



 

BRATISLAVA

Silvestrovské oslavy (31.12.) v Bratislave budú tentoraz v znamení svetelnej šou i diskotéky pod holým nebom. Chýbať nebude ani polnočný ohňostroj odpálený z lode na Dunaji. Tentoraz však nebude za hudobného sprievodu Straussovho známeho valčíka Na krásnom modrom Dunaji, ale sprevádzať ho bude modernejšia hudba. Centrálnou zónou osláv bude Námestie Ľudovíta Štúra a Hviezdoslavovo námestie.

Bratislavčania i návštevníci hlavného mesta sa môžu prísť do centra mesta zabávať počas Silvestra od 22.00 h. Pripravená bude pre nich aj vizuálno-svetelná šou s nadrozmernou svetelnou časomierou na Námestí Ľudovíta Štúra, ktorá bude odrátavať záverečné minúty tohto roka. Mestská časť Staré Mesto zas pripravila na Hviezdoslavovom námestí diskotéku pod holým nebom.

 

KOŠICE

Po pozitívnej odozve na detské oslavy Silvestra ho v Historickej radnici pripravia i v tomto roku spolu s obľúbenými rozprávkovými postavičkami. V pestrom programe s interaktívnou tvorivou dielňou priamo v sále Historickej radnice sa deti môžu tešiť na kúzla, rozprávky, tanečníkov, spevákov a veľa iných prekvapení, vrátane silvestrovského občerstvenia. 

Pre dospelých je pripravená veľká hudobno-tanečná show na Hlavnej ulici spojená s rozlúčkou s rokom 2017 a vítaním Nového roka 2018. Hlavný silvestrovský program odštartuje o 20.00 hod a finišovať bude veľkolepým ohňostrojom. Rozlúčka so starým rokom a vítanie nového roka 2018 prebehne s hudobným sprievodom. Na pódiu sa podľa programu predstavia Adam Ďurica a Veronika Rabada so skupinami, skupina Funky Fusion Wendigo, ako aj tanečníci a DJ Pepo. Moderovať bude Richard Herrgott. O polnoci pozdraví oslavujúcich primátor mesta Košice Richard Raši.

 

PREŠOV

Oslavy Silvestra a vítanie Nového roka na Pešej zóne v Prešove odštartujú 31. decembra o 22:00 hodine. V rámci programu sa predstaví známa prešovská kapela Heľenine oči. Okrem tejto skupiny budú prítomných zabávať aj ďalší Prešovčania, skupina Akustika.  Prvé minúty Nového roka 2018 budeme spoločne vítať zdravicou primátorky a veľkolepým ohňostrojom, po polnoci čaká Prešovčanov diskotéka v podaní DJ Fonboxa. Z dôvodu osláv bude Hlavná ulica v čase od 22:00 (31.12.2017) do 01:00 h (1.1.2018), premávka bude vedená vedľajších komunikáciách, MHD bude presmerovaná po náhradnej trase, trolejbusová doprava bude nahradená autobusovou.

 

TRNAVA

Organizovaný program v Trnave pripravený nie je. Koncoročné nebo však rozjasnia v nedeľu večer svetlicami dva oficiálne mestské ohňostroje. Prvý bude v podvečer o 18. hodine pre deti a ich rodičov a druhý o polnoci tradične privíta nový rok.

 

ŽILINA

Mesto Žilina nepriravuje špeciálny silvestrovský program, aj v posledný deň roka však pozýva na Vianočné trhy. Pre obyvateľov a návštevníkov mesta je pripravený aj novoročný ohňostroj, ktorý odpália zo strechy Mestského divadla v pondelok 1. januára 2018 o 18. h. Zmenu termínu ohňostroja riešili v minulom roku najmä z dôvodu podnetov od občanov. Mali záujem vidieť ohňostroj, ale hodina im nevyhovovala. Išlo nielen o rodičov malých detí, ale aj o starších ľudí. Preto bol ohňostroj zmenený zo silvestrovského na novoročný.

 

BANSKÁ BYSTRICA

Banskobystričania budú môcť do roka 2018 vykročiť hneď dvakrát. Po dva dni ich čaká nielen kultúrny program na Námestí SNP, ale uvidia aj dva veľkolepé ohňostroje. Jeden na Silvestra a druhý na Nový rok. O silvestrovský program, ktorého vyvrcholením bude ohňostroj, sa v posledný deň roka 2017 od 22.00 h postará Metalinda, Duchoňovci a domáca kapela Rock Reunion. Novoročný ohňostroj, ktorý každý rok láme rekordy v návštevnosti, odštartujú obyvatelia spoločne so skupinou Otto Voce 1. januára o 17.00 h.

 

NITRA

Silvester v hlavnom meste Nitrianskeho kraja nespestria len výbuchy petárd a silvestrovské zábavy, ale tradične si v záverečný deň roka môžu všetci prísť zhodiť nazbierané kilečká v tradičnom Zoborskom silvestrovskom behu či vychutnať silvestrovský program na Svätoplukovom námestí. Veselica s hudobnou skupinou Profil, polnočným ohňostrojom a novoročným príhovorom začína o jedenástej večer.

 

TRENČÍN

Rozlúčku so starým rokom odštartujú v Trenčíne na Mierovom námestí v nedeľu o 21.00 hodine diskotékou na rozprúdenie silvestrovskej nálady. Od 21.30 h zahrá skupina Hajšovci najväčšie české a slovenské hity. Poslednú polhodinu tohto roka rozozvučia v Trenčíne najväčšie svetové hity v podaní Happy Band Orchestra, v ktorého réžii bude aj odpočítavanie posledných tohtoročných sekúnd. Nový rok privíta v najmenšom slovenskom krajskom meste ohňostroj, odpália ho zo strechy Kina Hviezda. Novoročné oslavy budú pokračovať diskotékou v podaní DJ Luky.

 

MARTIN

Silvestrovský program na Divadelnom námestí v Martine odštartuje v nedeľu (31.12.) o 22. hodine a mesto zabezpečilo na prelome rokov aj mimoriadne spoje mestskej hromadnej dopravy (MHD). TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová. Koniec roka je podľa nej v Martine každý rok spätý so zaujímavými koncertmi, ohňostrojom a zábavou až do rána. "Rok 2017 od 22. hodiny na Divadelnom námestí ukončí Oldies party DJ-a Chozzeho. Prvé sekundy roku 2018 budú patriť ohňostroju a jedinečnej House party, o ktorú sa postarajú DJ Gombo a DJ Simo," uviedla hovorkyňa.

 

PIEŠŤANY

Hudobný program si návštevníci centra Piešťan užijú na Námestí slobody. O 22.00 h začína koncert kapely Gipsy Storm. Nasledovať bude Kabát revival a program vyvrcholí hitmi, ktoré bude vyberať DJ Mauricio. Tak ako každú rok, aj tentokrát vyvrcholia silvestrovské oslavy nového roka ohňostrojom zo strechy Auparku, ktorý by mal trvať asi 13 až 15 minút.

 

ZVOLEN

Zaujímavý Silvester môžete zažiť i vo Zvolene. Na námestí SNP zahrá o 23:00 hod. skupina Creedence revival (tribute band americkej rockovej legendy), presne o polnoci vás čaká privítanie nového roka a svetelné prekvapenie a desať minút po polnoci bude zábava pokračovať silvestrovskou diskotékou.

 

MICHALOVCE

Všetci Michalovčania aj návštevníci mesta sú srdečne zvaní na Námestie osloboditeľov, kde sa chystá oslava 25. výročia štátnosti. Spoločne privítať nový rok bude stáť za to. Návštevníkov čaká program spojený so zapálením vatry aj príhovorom primátora. V programe vystúpi Panama Band s Brunom Oravcom. Nebude tak chýbať dobrá hudba a ani ohňostroj, ktoré sú pre množstvo ľudí synonymom tej pravej silvestrovskej oslavy.

 

PRIEVIDZA

Prievidžania sa so starým rokom rozlúčia v centre mesta. Na Námestí slobody ich bude v posledný deň tohto roka čakať diskotéka či ohňostroj. "Od 10.00 do 13.00 h Prievidžania i návštevníci mesta môžu prísť do centra na silvestrovskú zabíjačku, kde si pochutia na zabíjačkových dobrotách a zabavia sa spolu s nami a s hudobnou skupinou Necpalanka," priblížila Nina Pekárová z Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi. Večerný program Silvestra na námestí podľa nej začne o 22.00 h a potrvá až do 2.00 h. "Nebude chýbať veselá rozlúčka so starým rokom a vítanie nového roka 2018. Zabávať ľudí bude hudobná skupina Rios, ktorá zahrá rôzne známe slovenské, české, ale aj svetové hity. O polnoci sa môžu malí i veľkí tešiť na hudobný ohňostroj," dodala Pekárová.

 

POVAŽSKÁ BYSTRICA

Považskobystrická samospráva sa po pozitívnych ohlasoch z minulého roku rozhodla aj tentoraz obohatiť tradičné silvestrovské oslavy o detský Silvester na ľade. Detský Silvester sa začne o 14.00 h na zimnom štadióne, klasické lúčenie so starým rokom odštartuje o 21.00 h pred radnicou. Deti si budú môcť užiť verejné korčuľovanie zadarmo, pripravené budú súťaže a teplé občerstvenie. Deň im spestria aj rozprávkoví maskoti – šmolkovia. V kultúrnom programe pred mestským úradom vystúpia český Elvis Presley, Peter Pačut alias slovenský Freddie Mercury a The Backwards, slovenskí beatlesáci, ktorí žnú úspechy aj na medzinárodnej úrovni. Ľudia sa tak môžu tešiť na noc plnú hviezdnych hitov. Po polnočnom ohňostroji sa o zábavu postará DJ Džoxy.

 

SEREĎ

V Seredi si vybrali na ohňostroj čas pol hodinu po príchode Nového roka, uskutoční sa na parkovisku pri gymnáziu. Program na hlavnom námestí nepripravili, počas silvestrovskej noci však bude ulicami mesta brázdiť Silvestrovský kamión s hudobnou produkciou.

 

GALANTA

V Galante majú pripravený program na Mierovom námestí od 20. hodiny a je spojený s polnočným ohňostrojom. Po príchode Nového roka sa obyvateľom mesta prihovorí aj primátor Zoltán Hájos.

 

VRBOVÉ

O 20. hodine vystúpi pred domom kultúry skupina Slniečko, o hodinu neskôr bude ohňostroj pre tých, čo chcú ísť skôr spať, o 23. hodine je ohlásený koncert skupiny Bijouterrier a napokon príde na rad polnočný ohňostroj.

 

BREZNO

V Brezne je program naplánovaný od 22:00 do 01:00 hodiny po polnoci. Tešiť sa môžete na ABBA Revival, polnočný ohňostroj aj novoročný príhovor primátora.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: TASR, SITA
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
2.8/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa