CHORVÁTSKO Istria - ponuka pre každý vkus

2010-06-09 17:00:00 |   |    | 

CHORVÁTSKO - Istria, najsevernejší turistický región chorvátskeho Jadranu, očakáva aj v tomto roku turistov s mnohými novinkami a atraktívnymi možnosťami.



Svojim najbližším odbytovým trhom ako sú Taliansko, Slovinsko a Rakúsko, ale aj častým hosťom z Nemecka, Francúzska, Veľkej Británie, škandinávskych a mnohých ďalších európskych aj mimoeurópskych krajín ponúka tento región pestrú škálu možností priťahujúcich hostí s rôznym vkusom a záujmami.

Istrijskí turistickí pracovníci už dávno pochopili, že sa celoročný cestovný ruch nezakladá len na slnku a mori, preto tu hostia môžu nájsť vynikajúcu gastronomickú ponuku, vyše 2 500 kilometrov cyklotrás, vínne cesty a aj stále populárnejšie cesty olivového oleja.

Voľakedy väčšinový pobyt v turistických strediskách pri mori dopĺňa teraz aj ponuka istrijského vnútrozemia. Z roka na rok rastie počet víl, dovolenkových domov, ponuka služieb bed and breakfast a ďalších foriem ubytovania, vrátane zvlášť zaujímavých agroturistických objektov s obyvateľmi, ktorých hlavnou náplňou je poľnohospodárstvo a vedľajšou turistické služby.

Stále viac turistov si vyberá dovolenku v tichosti istrijského vnútrozemia, profitujúc pritom z kombinácie dvoch jeho výhod – pobytu v prekrásnom vidieckom prostredí v blízkosti mora a atmosféry istrijských prímorských mestečiek ako sú Umag, Rovinj, Poreč, Pula, Vrsar a mnohé ďalšie, pričom sú tieto od mora vzdialenejšie len o nejaký ten kilometer naviac.

Treba tiež spomenúť, že sa na území Istrie nachádza Národný park Brijuni, ktorý zahŕňa súostrovie známe pobytmi mnohých svetových politikov, prekrásnou prírodou a archeologickými náleziskami, ideálne na oddychovú dovolenku.

Istria je atraktívnym turistickým cieľom všetkých milovníkov autochtónnej kuchyne, vynikajúceho vína a olivového oleja, za ktoré získali istrijskí výrobcovia mnohé cenné medzinárodné ocenenia. Výborná gastronomická ponuka je motívom častých návštev hostí počas celého roka, obzvlášť zo susedných krajín.

Paletu istrijskej ponuky značne spestrila aj dostavba hotela Monte Mulini v Rovinji, ktorý sa tak pridal k dosiaľ jedinému istrijskému hotelu takej vysokej úrovne – hotelu Sol Koralj Umag. Popri nich sú tu však aj mnohé ďalšie hotely s troma či štyrmi hviezdičkami, ktoré svojou ubytovacou kvalitou a rozmanitosťou ponuky priťahujú mnohých hostí a nepretržite si získavajú mnohých stálych prívržencov.

Vďaka projektu Domus Bonus – ktorým sa miestne združenie pokúša zvyšovať úroveň domáceho podnikania – je aj tento druh ubytovania na závideniahodnej úrovni a hosťom umožňuje dovolenku v blízkom kontakte so spôsobom života miestneho obyvateľstva. Istrijskí turistickí pracovníci už niekoľko rokov pracujú na propagácii tunajšieho turizmu nielen klasickým spôsobom reklamovania, ale aj formou on-line propagácie s možnosťou online rezervácie.

Začiatkom leta by mal začať s činnosťou aj informačný a predajný turistický servis pre oblasť celej Istrie, v ktorom sa budú dať telefonicky nielen získať informácie, ale aj rezervovať ubytovanie.

K tomu všetkému treba pridať aj mnohé kultúrne akcie, ako aj tradičné podujatia obohacujúce ponuku turistických stredísk a spestrujúce tak po byt ich návštevníkov.

 

 

Zdroj/autor: turistické združenie Istrijskej župy,chtz,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: istria.hr

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa